Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 01.12.2017.
14:10 >> 20:18h
Vestionline A

Srbija dobila rivale na SP!

Žreb je pogledao "orlove". Srbija će na Svetskom prvenstvu u Rusiji od 14. juna do 15. jula naredne godine igrati sa Brazilom, Švajcarskom i Kostarikom, odlučeno je na spektaklu u Kremlju.

M. Todorović - Vesti
Aleksandar Mitrović i Ivan Obradović igraće na startu SP sa Kostarikom

Naša reprezentacija igraće u tri grada, sa Kostarikancima u Samari (17. juna, 14.00), sa Švajcarcima u Kalinjingradu (22. juna, 20.00) i sa "karioka" u poslednjem kolu u Moskvi (27. juna, 20.00) na stadionu Spartaka "Okritrija areni".

Čini se da "orlovi" mogu da budu zadovoljni. Jasno je da je Brazil prvi favorit, dok sa Švajcarcima i Kostarikancima vodiće se grčevita borba ua mesto koje vodi u osminu finala. Takođe, i raspored nam ide na ruku, jer na startu Srbija će igrati sa ekipom iz Srednje Amerike, koja je bila četvrtfinalista Svetskog prvenstva u Brazilu 2014. godine.

Tanjug/AP
Nije loš žreb za Srbiju

"Karioke" su uz branioce titule Nemačke piv favorit grupe. Brazilci su bili ubedljivi u južnoameričkm kvalifikacijama. Zanimljivo, sa Brazilom naša reprezentacija nije igrala još od 1974. godine. Švajcarska je preko baraža i Sverne Irske stigla u Rusiju, a nosioci "sajdžija" su rođeni Albanci Granit Džaka i Džerdan Šaćiri. Najpoznatiji Kostarikanac je golman Reala, Kejlor Navas.

Grupe su, čini se, izjednačene, a za nijansu je najjjača Grupa D gde su Argentina, Hrvatska, Nigerija i Island. Najlakšu grupu dobila je Rusija, koja će igrati sa Urugvajom, Egiptom i Saudijskom Arabijom.

Svetsko prvenstvo biće održano od 14. juna do 15. jula 2018. godine u 11 ruskih gradova, a titulu brani selekcija Nemačke, koja je pre tri godine u Rio de Žaneiru pobedila Argentinu posle produžetaka - 1:0 golom Marija Gece. Debitanti na Svetskom prvenstvu su Panama i Island.

GRUPA A: Rusija, Urugvaj, Egipat, Saudijska Arabija

GRUPA B: Portugal, Španija, Iran, Maroko

GRUPA C: Francuska, Peru, Danska, Australija

GRUPA D: Argentina, Hrvatska, Island, Nigerija

GRUPA E: Brazil, Švajcarska, Kostarika, SRBIJA

GRUPA F: Nemačka, Meksiko, Švedska, Južna Koreja

GRUPA G: Belgija, Engleska, Tunis, Panama

GRUPA H: Poljska, Kolumbija, Senegal, Japan

16.58 - Gotov je žreb, Srbija će igrati u grupi sa Brazilom, Švajcarkskom i Kostarikom.
16.54 - Prvi rival Srbiji biće Kostarika u Samari.
16.50 - Izvučeni su i reprezentacije iz trećeg šešira. Za par minuta, i Srbija će dobiti rivale na Mundijalu.
16.44 - Izvučeni su i selekcije iz drugog šešira.
16.40 - Izvučeni su reprezentacije iz prvog šešira.
16.31 - Rusija će igrati prvi meč na šampionatu 14. juna od 16.30 na "Lužnjikiju" u Moskvi sa reprezentacijom A2, a to je Saudijska Arabija.
16.30 - Počinje ono glavno, kuglice izvlače Maradona, Kafu, Dijego Forlan, Karles Pujol i Fabio Kanavaro. Zvanični domaćini su novinarka Marija Komandnaja i Gari Lineker.
16.16 - U Moskvi je i Miroslav Klose, legendarni napadač Nemačke, najbolji strelac SP. On je sa "pancerima" osvojio krunu pre tri godine u Brazilu.
16.12 - Ceremoniji prisustvuje i legendarni Brazilac Pele.

16.10 - Predsednik FIFA Đani Infantino prvo je pozdravio sve na ruskom jeziku.

- Dobrodošli u Moskvu. Tenzija raste, večeras smo se okupili i moja zahvalnost ide najpre Rusiji i predsedniku Putinu, vladi, svim volonterima i svima u Rusiji koji su naporno radili da nas dovedu ovde. Hvala, Rusija - rekao je Infantino.

Tanjug/AP

16.05 - Predsednik Rusije Vladimir Putin pozdravio je sve u Kremlju. 

- Ovaj SP će promovisati fudbal i Rusiu. Nadamo se da ćemo biti dobro domaćini. Iza nas je naporan rad, mnogo smo uradili u svom regionima da odradimo poslednje pripreme za SP. Drago nam je da će fudbaleri i navijači sa svih kontinenata da dođu u Rusiju. Razgovarao sam sa mnogim legendama i svi se raduju SP. Ovo će biti šampionat mira - rekao je Putin.

16.01 - Spremite se, polećemo. Počinje žreb

Osim njih dvojice, u ceremoniji će učestvovati: Loran Blan, Luis Nazario Ronaldo da Lima, Gordon Benks, Oliver Birhof, Kafu, Fabio Kanavaro, Dijego Forlan, Karles Pujol i predsednik Rusije Vladimir Putin. 

Fudbalski savez Srbije predstavljaće predsednik Slaviša Kokeza, vršilac dužnosti selektora Mladen Krstajić i sportski direktor Goran Bunjevčević.

Rusija će sigurno biti u grupi A, a nijedna od grupa neće imati reprezentacije iz iste konfederacije, osim Evrope, gde je moguće da bude maksimum dve selekcije u grupi.

SP je na pogramu od 14. juna do 15. jula naredne godine.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online