Ponedeljak 13. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 23.09.2017.
10:56
M. Topalović - Vesti A

Srpski klub iz Toronta na pragu novog trijumfa: Orlovi lete ka tituli

Kanadski Beli orlovi iz Toronta ponovo su u trci za titulu u kanadskoj CSL ligi! Posle titula iz 2006. i 2016. naši momci na pragu su još jednog finala.

Privatna arhiva
Trenutna postava Belih orlova - stoje: Uroš Stamatović, Goran Škarić, Branislav Vukomanović, Bojan Nedeljković, Marko Marović, Zoran Pešić, Goran Švonja; čuče: Milan Kušić, Radenko Kamberović, Đorđe Jocić, Miloš Ljubenović, Miroslav Jovanović

- Završen je regularni deo sezone, gde smo pod nesrećnim okolnostima i sa samo jednim porazom završili na drugom mestu - analizira urađeno Uroš Stamatović, nekada as, trener, a sada sportski direktor Belih Orlova.

Reorganizacija lige

Sledeće godine liga će biti sa 12 klubova i biće puno kvalitetnija. Ove sezone ne takmiči se C.N.S.C. Toronto Croatia najveći rival Belih orlova, koji je upao u finansijske probleme, pa je zbog toga izostao veliki derbi na teritoriji Kanade.

- To drugo mesto omogućilo nam je prednost domaćeg terena do eventualnog finala "plej ofa".
Igra se po kup sistemu - jedna utakmica sa eventualnim produžecima i penalima.

- Generalno smo zadovoljni sezonom. Ekipa je pod vođstvom Branislava Vukomanovića, i u poslednjim utakmicama Milana Mijailovića, predstavila srpski fudbal u najboljem svetlu, kao i godinama unazad - ponosan je na rezultate Stamatović, uz napomenu:

- Tradicionalno smo najorganizovaniji i najpoznatiji klub srpske dijaspore!

Srpski Beli orlovi su posle prave drame i produžetaka pobedili SC Njaterloo sa 5:3, iako su od 79. minuta igrali bez isključenog Zubca, i plasirali se u polufinale CSL. Junak u nastavcima bio je dvostruki strelac Jovanović. U regularnom delu rezultat je bio 3:3 (1:2).

U Kanadi ima dosta zanimljivih detalja?
- Možeš da dovedeš čak 20 igrača pred "plej of"! Vaterlo je doveo 10 među kojima je bilo Hrvata i Bosanaca, ali nekako smo uspeli da ih eliminišemo - kaže Stamatović.

Sledi polufinale koje već izaziva veliku pažnju?
- Očekuje nas utakmica protiv Džork Italia Shooters, ekipe koja nam je nanela jedini poraz u regularnom delu, tako da imamo motiva
napretek. Nadamo se i velikoj podršci navijača protiv ekipe koja ima sjajne fudbalere. U drugom polufinalu sastaju se Vorkuta i Skarboro, ekipe u kojima prednjače Ukrajinci i Bugari, ali ima i fudbalera naših korena. Realno je da se titule dokopa pobednik našeg polufinalog para.

Privatna arhiva
Zadovoljan učinkom: Trener Belih orlova Milan Mijailović

Red, rad i disciplina

Milan Mijailović je tek mesec dana u klubu, ali pomak u igri je očigledan.

- Pohvalio bih igrače koji su izneli najveći teret. Veliki uspeh je i sam plasman u finale. Ne treba smetnuti s uma da je reč o fudbalerima koji nisu profesionalci. Svako od njih ima dodatni posao, ali redovno i vredno treniraju, a na utakmicama daju maksimum - kaže novi strateg.

Koji su pojedinci iskočili u prvi plan?
- Imamo iskusan tim u kojem su Kamberović, Škarić, Marović, Vukomanović, Velaševič, Kušić, Švonja, Pešić i ostali ne manje bitni. Naročito smo dobili dolaskom supertalentovanog trenera Milana Mijailovića, koji će nam pomoći i u osnivanju akademije fudbala Srpskih Belih orlova i eventualnoj humanitarnoj turneji sledećeg leta u Srbiji. Već smo u pregovorima s nekim klubovima koji bi da nas ugoste, a baza bi nam bila na Zlatiboru.

Neki apel?
- Ovim putem pozivam sve ljude dobre volje iz Toronta i Srbije da se uključe u našu humanitarnu akciju za pomoć deci i bolnicama u Srbiji. Aktivno se u akciju uključio dugogodišnji predsednik kluba Dragan Bakoč, bez koga Beli orlovi ne bi ni egzistirali.

Akademija za talente

Srpski Beli orlovi trenutno imaju bazu u pionirskom i juniorskim timu Toronto Sokolova koji se sa izuzetnim uspehom takmiči u fudbalskim ligama Toronta i starijim juniorima Srpskih Orlova.
Očekivanja su da će akademija punom parom proraditi sledeće godine. Akademija Srpskih Belih orlova pruža uslove za profesionalni trening i razvoj mladim Kanadskim talentima. Članove Akademije treniraće profesionalni trenerski kadar i igrači Srpskih Belih orlova.
Treninzi će se održavati na Centennial Hill terenima, a prikladno vremenskim uslovima sezona počinje u aprilu i traje do novembra. Članovima akademije na raspolaganju će biti:
- dvorana za treninge,
- teretana,
- teren sa idealnom podlogom,
- sala za sastanke,
- tri do četiri treninga nedeljno i utakmica subotom ili nedeljom,
- igrači su dužni da sami obezbede prevoz.
Srpski Beli Orlovi traže i podstiču mlade talentovane igrače rođene između 1993. i 1997. godine da postanu članovi elitnog fudbalskog programa. Iskoristite i usavršite svoj talenat i postanite asovi.

Privatna arhiva
Trio za budućnost: Nikolić, Milidragović i Kovačević

Neki novi klinci

Srpski Beli Orlovi ove sezone imaju drugačiji izgled i strategiju. Prvi put su podmlađeni i osveženi igračima koji su rođeni i fudbalski odrasli u Kanadi. Ideja da se uz dobre i iskusne igrače iz domovine dodaju domaći talenti, da se kale i sa uspehom dugo godina brane boje Orlova, počela je da se realizuje.

Sa velikim uspehom boje Orlova su branili Budalić, Braletić, Šćepanović (koji i ove godine predvodi ekipu) i još dosta igrača poniklih u Kanadi, ali odavno se nije desilo da su trojica poletaraca toliko važna za igru Orlova.

Uz već iskusnog i prekaljenog Miloša Šćepanovića, već drugu godinu standarnog Filipa Velaševića, od druge prvenstvene utakmice timu se priključio Luka Milidragović, posle njega Dušan Kovačević i na kraju Ivan Nikolić.

Već su pobrali simpatije i respekt i saigrača i trenera, idealan sklop mladosti, brzine i iskustva. Ulaze u utakmice spremni i željni dokazivanja, veliki talenti, poštujući starije i iskusnije, stičući dragoceno iskustvo, a sve na dobrobit ekipe i srpske zajednice.

Ljubav prema Srbiji

Iskusni defanzivac Zoran Pešić, neretko strelac kad ode u napad, odlično se snašao u Kanadi.
- Ljubav prema fudbalu i Srbiji nadvladava sve teškoće. Od sedam smo svi na nogama! Obavljam razne poslove, dva treninga dnevno, utakmice, putovanja... Jedva nađemo vremena za porodicu. Nije nam lako, ali smo u srcu svi pobednici. Rezultati koje ostvarujemo graniče se sa naučnom fantastikom - kaže Pešić.







 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online