Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 17.06.2017.
14:42 >> 13:55h
M. Topalović - Vesti A

Zlatiborska letnja razglednica: Partizanove A, B, C, D varijante, Zvezda skuplja "Moldavce"

Različito raspoloženje vladalo je na pripremama naša dva najveća kluba - Partizana i Crvene zvezde, koji se trenutno nalaze na Zlatiboru.

M. Topalović
Vesti

Sa kišom su došle i suze. Odmah posle doručka trener Partizana Miroslav Đukić okupio je crno-belu ekspediciju kako bi se oprostili od člana stručnog štaba Ljubiše Rankovića. Odlazi u solunski PAOK gde je komandnu palicu preuzeo Alaksandar Stanojević.

Popularni „Džin“ je već napuštao Partizan. Sa Vukom Rašovićem je sarađivao u Belorusiji. Za njim je suzu, u šali pustio Goran Pandurović koji je Stanojevičću bio pomoćnik u Kini.

- Sale je krenuo iz Soluna i trebalo bi da se nađemo u Beogradu – kaže Ranković. – Odmah idemo u Holandiju da obiđemo par trening kampova i ugovorimo pripreme za novu sezonu.

- Dovedite Grke ovde – spremno je reagovao Ivan Karapetrović zadužen za sportska pitanja u hotelu Palisad.

Kada je malo bolje razmislio shvatio je da su do kraja avgusta svi kapaciteti popunjeni.

Na vest da je golman Stojković blizu stadiona Tumba Ranković kaže:

- Neobično ga cenim i voleo bih da ponovo sarađujemo.

U Partizanu su odlučili da ne traže zamenu jer imaju tri trenera (Pandurović, Delibašić i Mirjačić), plus kondicionog trenera Mišu Filipovića.

Zajedničko za dva uzvišenja na kojima su Partizan i Zvezda je prezime Milijaš. Nenad je najiskusniji fudbaler crveno-belih, a rođak Milan sekretar stručnog štaba Partizana. Još nisu imali bliski susret.

Ali, druženje fudbalera u slobodno vreme prirodna je i normalna pojava osim za navijače. Tako su se u šetnji i ćaskanju sjedinili Veljko Birmančević (Partizan), Milan Kosanović (trener zvezde) i Bogdan Planić (Vojvodina). Svako je imao po koju da prozbori, a najviše se pitao Planić. Bivši štoper OFK Beograda i Crvene zvezde jedini je rođen baš na Zlatiboru i svojevrsni je turistički vodič za gro fudbalera.

Broj stranaca u Crvenoj zvezdi došao je do broja devet! Stigao je Boaći kako još više en bi zaostao u trenažnom procesu, a li i dalje nije sklopio ugovor. Strelac 16 golova u prošloj sezoni potpisaće novu saradnju sa Crvenom zvezdom, što najbolje govori da je već otputovao na pripreme na Zlatibor kako bi se stavio na raspolaganje treneru Vladanu Milojeviću. 
 

Za Boaćija je interesovanje pokazao Videoton, doskorašnjeg trenera Partizana Marko Nikolić, ali je odlučio da ostane u Zvezdi i sklopi višegodišnji ugovor. Načelni dogovor je postignut, novac (plata) je problem, i dok se to ne definiše parafa neće biti. Trener Milojević nema rešenje:

- Svi stranci su pod ugovorima i nije lako rešiti aktuelni problem.

Govori se da će četvorica (ali koja) biti u prilici da traže nove sredine uz obeštećenje.

Čini se da je Partizan razrešio Gordijev čvor zvani Leonardo. Pristali su na uslove koje je postavio Brazilac (600.000 evra, imao je 400.000) plus dodatni bonusi tako da bi u ponedeljak trebao da se stavi na raspolaganje Miroslavu Đukiću. Prošle godine je kasino sa prirpemama, nije igrao u Ligi Evrope i Partizan je ispao od Zaglembja predstavnika Poljske. Slična greška ne sme da se ponovi.

Tandem iz Šerifa

Moldavski Šerif okitio se duplom krunom i ostao bez dva igrača. Posle Rikardinja u Crvenu zvezdu se preselio (vratio) i Vujadin Savić, sin legendarnog golgetera Dušana Savića. Ugovor je potpisan na dve godine, uz mogućnost produženja na još godinu dana.

- Presrećan sam što ću ponovo nositi crveno-beli dres. Zvezdino sam dete i vrlo dobro znam šta ovaj klub očekuje od svakog igrača. Garantujem jedino da ću dati i više od 100 odsto na teren. - rekao je “suprug” (nisu zvanično venčani) poznate glumice Mirke Vasiljević  posle potpisivanja ugovora.

Plavšić na ceni

Andrea Stramačoni je naplatio 750.00 evra od Panatinaikosa, posle otkaza, i na taj način finansijski iscrpeo “zelene” iz Atine. Da taj novac nije suludo otišao ušli bi u ozbiljnije pregovore sa bivšim igračem Vladanom Milojevićem koji je bio kandidat za trenera.

Ovako, Italijan je uzao “i jare i pare” pošto je postao trener praške Sparte. Kupio je Mareka Janka iz Bazela, a želi i Srđana Plavšića. U “kolo” se ponovo uhvatio Bazel. Kako?!

Česi su za Plavšića ponudili 1,5 miliona evra, ali Švajcarci su voljni da izdvoje dva miliona za “Atom mrava”. Pregovori su u toku.

A, B, C…varijante

M. Topalović
Ivica Iliev uvek raspoložen za ćaskanje

Od prvog dana priprema Ivica Iliev koristi prostrani hol hotela Palisad da se osami i obavlja telefonske razgovore. Sportski direktor Partizana ima pune ruke posla. Radi i ćuti.

Prilikom prvog susreta rekao sam mu:

- Reci mi nešto staro što ne znam, pošto novo držiš u tajnosti.

Od tog momenta prilikom svakog susreta naglasi:

- Nemam ništa staro!

A nema ni novo. Otpala su oba štopera (Simić i Mitrović) sa kojima se pregovaralo pa se prelazi na plan C (uigravanje starosedelaca Ostojića i Ćirkovića) u nadi da će se pojaviti D varijanta.

Velnes na prvom mestu

Na Zlatiboru je i Predsednik Nadzornog odbora Partizana Vladimir Vuletić, ali nije smešten u hotelu Palisad, već Olimpu koji je u vlasništvu Dragana Kićanovića.

Mnogi su poverovali da je razlog prijateljstvo Vuletića i našeg konzula u Trstu i legenda KK Partizan, ali ne. Olimp poseduje savremeni velnes - spa centar i to je razlika u odnosu na Palisad.

Đurovski u prolazu

Bivši trener fudbalera Crvene zvezde Boško Đurovski posetio je crveno-bele na Zlatiboru. Pravio je pauzu na putu za more.

Poznati trener pokazao je da nije sujetan pošto su mnogi verovali da će nastaviti da vodi crveno-bele.

Pozdravio sa igračima i razgovarao sa trenerom Vladanom Milojevićem i pomoćnikom Milanom Kosanovićem.

Boško Đurovski je preuzeo Zvezdu tri kola pre kraja prošle sezone kada je klupu crveno-belih napustio Miodrag Božović. Uprava kluba je nakon završetka sezone odlučila da ne zadrži Đurovskog.

Zvezda nije odbranila titulu prvaka Srbije, a u finalu Kupa izgubila je od Partizana.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online