Nedelja 2. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 07.04.2010.
22:56
Vestionline A

LŠ: Mančester i Bordo pobedili i ispali

Fudbaleri minhenskog Bajerna i Liona plasirali su se u polufinale Lige šampiona, iako su poraženi na večerašnjim gostovanjima u Mančesteru 3:2, odnosno u Bordou 1:0.

Bajern je poražen na "Old Trafordu" od Mančester junajteda rezultatom 3:2, ali ih je među najbolja četiri odveo trijumf od 2:1 u Minhenu. Sa druge strane, i Bordo je ispao uprkos pobedi nad nad Lionom 1:0, jer je u prvom meču poražen sa 3:1.

Ništa nije nagoveštavalo ovakav epilog na "Teatru snova" pošto je Junajted već posle sedam minuta imao prednost od 2:0! Već u 3. minutu Daron Gibson udarcem sa 18 metara savladao je golmana Bajerna Buta i doneo željeni rezultat Mančesteru. Kada je Nani samo četiri minuta kasnije majstorski petom savladao Buta na dodavanje Valensije za 2:0, činilo se da će Bavarci proći kao Milan u osmini finala.

Od tog trenutka Bajern je preuzeo incijativu koju je uglavnom imao na sredini terena. Mančester se svesno povukao sa željom da iz kontri ugrožava Buta. Ivica Olić je u finišu prvog dela propustio šansu "jedan na jedan" sa Van der Sarom, a već u narednom napadu Nani je drugim golom na meču povećao na neverovatnih 3:0. Portugalac je fantastičnim udarcem sa 20-tak metara pogodio pod prečku gola gostiju. Već tada su svi na "Old Trafordu", osim nekoliko hiljada navijača Bajerna, posmislili da je gotovo.

Međutim, nadu gostima iz Minhena doneo je Ivica Olić u poslednjim trenucima prvog dela. Odlično se snašao u duelu sa Karikom, a potom na lep način, maltene iz "mrtvog ugla", postigao gol i vratio nadu svom timu - 3:1.

To je, čini se, bio prelomni trenutak utakmice. U nastavku Bajern je zaigrao još agresivnije, a kada je Rafael isključen zbog starta nad Riberijem u 51. minutu, viđena je prava viktorija ispred gola Junajteda. Iz takve igre odbrana "crvenih đavola" je popustila pred maestralnim Arjenom Robenom, koji je u 74. minutu spektakularnim golom iz voleja na asistenciju Riberija savladao zemljaka Van der Sara i doneo prolaz svojoj ekipi u narednu rundu - 3:2.

Igrački oslabljeni Mančester više nije mogao da se vrati u meč i Engleska će po prvi put od 2003. godine biti bez polufinaliste u Ligi šampiona. Interesantno, Aleks Ferguson je od starta pružio priliku Vejnu Runiju, koji ipak nije mogao da izdrži pritisak važnosti meča, a taktički je izvađen iz igre u 55. minutu.

Škotski stručnjak je bio razočaran eliminacijom, a kao ključni momenat okarakterisao je isključenje desnog beka Rafaela, i pritisak igrača Bajerna na sudiju da pokaže karton.

U francuskom dvoboju, Bordo je trijumfovao 1:0, ali je završio takmičenje. Maruan Šamak je u poslednjim trenucima utakmice doneo prednost domaćem timu, ali izabranici Lorana Blana nisu uspeli da postignu još jedan gol.

Žirondinci su imali kontrolu meča tokom svih 90 minuta, ali su ipak iskusniji fudbaleri Liona uspeli da sačuvaju željeni rezultat i plasiraju se u polufinale, što im je najveći uspeh u klupskoj istoriji.

Liga šampiona, četvrtfinale revanši:


sreda, 07. april:
Bordo - LION 1:0 (1:0), (prvi meč 1:3)
(Šamak 45')

Mančester j. - BAJERN 3:2 (3:1), (1:2)
(Gibson 3', Nani 7', 41' - Olić 44', Roben 74')

utorak, 06. april:
CSKA - INTER 0:1 (0:1), (0:1)
(Snajder 6')

BARSELONA - Arsenal 4:1 (3:1), (2:2)
(Mesi 21', 37', 42', 88' - Bendtner 18')

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online