Utorak 21. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 12.05.2014.
23:52
mozzartsport.com A

Policajci protiv Derbija za Premijer ligu i 150 miliona evra!

Policajci u polufinala plej-ofa za plasman u Premijer ligu eliminisali Vigan posle produžetaka i zakazali finalni okršaj sa Derbijem.

 

Obećana zemlja je na vidiku za Kvins Park Rendžerse! Popularni Policajci iz Londona plasirali su se u finale plej-ofa za plasman u Premijer ligu. Četa Harija Rednapa je večeras u revanš meču polufinala na svom Loftus Roudu savladala Vigan sa 2:1 i zakazala finalni okršaj 24. maja sa Derbijem na Vembliju.


Pored samog takmičarskog značaja, ovaj meč je imao ogroman značaj i za finansijsku stabilnost kluba. Podsetimo da je KPR prošle sezone uložio ogroman novac u jačanje ekipe i potpisivao basnoslovne ugovore sa igračima nadajući se da će ostati u elitnom rangu. To se nije desilo i klub je posle ispadanja u Čempionšip zapao u ozbiljnu krizu jer prihodi u budžetu su postali daleko manji nego kada su igrali u Premijer ligi, a ugovori igrača su ostali isti.


Mnogi su spekulisali da je povratak u Premijer ligu jedino rešenje za KPR da izbegne bankrot jer prema izveštaju revizorske kuće Dilojt, plasman u Premijer ligu automatski donosi klubu 120 miliona funti, što je otprilike 150 miliona evra. Zato je za KPR povratak u elitni rang engleskog fudbala od presudnog značaja... Do poslednje prepreke i finala na Vembliju su stigli na više nego dramatičan načina. Podsetimo da je prvi meč u Viganu završen bez golova. U večerašnjem revanšu je krenulo loše po domaći tim pošto je Džejms Perč već u devetom minutu pogodio posle lepe asistencije MekKlina. Sreća za KPR je bila što se u mečevima plej-ofa ne računa pravilo gola u gostima, pa im je jedan gol nedostajao da vrate stvari na početak. To im je pošlo za rukom u 72. minutu posle žestokog pritiska i velike ofanzive.


Koldvel je u svom šesnaestercu srušio Hoileta, a sudija Klatenburg pokazao na belu tačku. Siguran izvođač najstrožije kazne je bio Čarli Ostin i meč je vraćen u egal. Do isteka regularnog dela meča nije bilo pogodaka, pa je meč otišao u produžetke. U šestom minutu prvog produžetka, opet je Ostin postao junak Loftus Rouda. Sjajno je reagovao na centaršut Bobija Zamore i vrhom kopačke poslao loptu u mrežu Latiksa. Posle toga je usledila prava opsada gola domaćeg tima. Vigan je jurišao svim silama, pred gol rivala je došao i golman Karson, ali se KPR odbranio i izvadio vizu za finalni okršaj sa Derbijem na Vembliju. Navijači su posle poslednjeg sudijskog zvižduka uleteli u teren da proslave uspeh sa svojim ljubimcima...
 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online