Petak 17. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 17.09.2013.
14:44 >> 14:52h
Vesti, Sportski žurnal A

Legenda srpskog futsala sada oduševljava Azerbejdžance!

Predrag Rajić, jedan od najboljih i najuspešnijih igrača svih vremena na balkanskim prostorima, kada je reč o malom fudbalu, iako od poslednjeg dana jula već u petoj životnoj deceniji, pronašao je novi inostrani angažman. Izbor je pao na nekadašnju sovjetsku republiku i klub koji nosi ime turskog velikana - Fenerbahče.

 Predrag Rajić i Vladimir Lazić u dresovima Fenerbahčea iz Bakua
 

- U Bakuu se sada govori srpski. Dočekao me je Vladimir Lazić, koji je, nedavno, takođe potpisao jednogodišnji ugovor - rekao je Rajić.

Vrsni tehničar, najbolji strelac Evropskog prvenstva u Portugaliji 2007, već na prvom koraku je opčinio Azere.
- Početak je bio kao iz bajke. Na prvoligaškom debiju, s obzirom na to da je Fenerbahče tek od ove sezone u eliti, igrali smo sa Ekolom i pobedili sa 5:2. Svi u klubu su oduševljeni, rival je u prošlom prvenstvu zauzeo drugo mesto, odmah iza neprikosnovenog Araza.
 

Od slavlja ništa ne bi bilo da se na parketu nije pojavio Rajić.
- Ušao sam u igru pri rezultatu 0:2 i u preokretu sam asistirao kod dva gola. Odličan je bio i Vladimir Lazić, od koga u klubu svi puno očekuju.

Araz je najbolji

 

U Azerbejdžanu futsal nije na vrhunskom nivou, ali...
- Araz je ubedljivo najbolji, a nama su malo porasli apetiti i sada ciljamo to drugo mesto. Svi klubovi u ligi su iz Bakua i svi igramo u novoj hali - "Abu Areni" - istakao je Rajić, novi adut Fenerbahčea.

Još bolje je bilo u drugoj utakmici.

- Slavili smo sa 5:0. Ja sam dao prvi, a Laza četvrti gol. Dobro je krenulo, samo da se tako nastavi. Veliki izazov, duel sa Arazom, zakazan je za 26. septembar.


Nekadašnja zvezda šampionskih timova Marba i Ekonomca se krajem prošlog veka okušala u Italiji (Kotrade Torino), a tokom prošle decenije je Rajić ostavio veliki trag u Dini iz Moskve. Nedavno je bio član i ekipe Al Sadaka iz Libana. Igrao je proletos za ovaj klub u tamošnjoj Ligi šampiona, kada su izborili plasman među osam najboljih u Aziji.

Sada ga je put odveo u Azerbejdžan, a on otkriva kako je došlo do toga.

- Moji nekadašnji saigrači iz Dine, reprezentativci Srbije i Azerbejdžana - Marko Perić i Vitalij Borisov, garantovali su za mene i, hvala Bogu, nisam ih izneverio ni ovaj put. Obojica su članovi Araza, a Marko Perić je najzaslužniji za dolazak naših igrača u Azerbejdžan.


Rajić je napunio 40 godina, ali ne pomišlja da kaže "zbogom" voljenom sportu.
- Igraću futsal sve dok se budem dobro osećao i dok kao trener ne preuzmem neku ekipu - zaključio je Rajić i dodao da očekuje da reprezentacija Srbije, na čije je prve uspehe stavio potpis, u baražu nadigra Rumuniju (danas u gostima, a 24. septembra u beogradskoj dvorani "Šumice") i plasira se na EP u Belgiji 2014. godine. 

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online