Nedelja 19. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 16.05.2013.
16:58
M. Stojiljković - Vesti A

Mnogo će nam nedostajati: Bekam objavio da završava karijeru!

Fudbalska i modna ikona, jedan od najpopularnijih i najbogatijih sportista sveta odlučio da po završetku sezone okači kopačke o klin

ŠAMPION U ČETIRI RAZLIČITE DRŽAVE: Dejvid Bekam slavi sa Parižanima
 

Fudbaler Pari Sen Žermena i bivši reprezentativac Engleske, 38-godišnji Dejvid Bekam, objavio je da posle ove sezone završava fudbalsku karijeru.

- Zahvalan sam Pari sen Žermenu što mi je pružio priliku da nastavim karijeru, ali osećam da je ovo pravo vreme da je završim, igrajući na najvišem nivou - rekao je Bekam posle 20 godina profesionalnog igranja fudbala.

Šampion u četiri zemlje

Dejvid Bekam je ušao u istoriju kao jedini engleski fudbaler koji je osvojio titule prvaka u četiri različite zemlje. Njemu je to uspelo u Engleskoj, Španiji, Americi i sad Francuskoj.

Šta dalje?

- Ništa nikad neće potpuno zameniti igru koju volim. Ipak, osećam da započinjem novu avanturu i iskreno sam uzbuđen zbog onoga što me čeka - rekao je ovaj Englez.

Bekam je karijeru počeo u Mančester Junajtedu 1993. godine i u tom klubu je igrao 10 godina.

Jedan od najpopularnijih i najbogatijih fudbalera svih vremena je 2003. godine sa Old Traforda prešao u Real Madrid u kojem je proveo četiri godine. Iz kraljevskog kluba preselio se u Los Anđeles Galaksi, a u dva navrata igrao je i za Milan.

U januaru ove godine potpisao je šestomesečni ugovor sa Pari Sen Žermenom sa kojim je ovih dana osvojio titulu prvaka Francuske.

- Da ste mi kao dečaku rekli da ću jednog dana igrati za svoj omiljeni klub Mančester Junajted i s njim osvajati trofeje, da ću igrati za neke od najvećih svetskih klubova i sakupiti više od 100 mečeva za nacionalni tim, rekao bih vam da je to fantazija. Srećan sam što sam ostvario te snove - kazao je igrač koji može da se pohvali da je igrao za pet vrhunskih klubova u u pet različitih zemalja.

Drugoligaški fudbaler

Dejvid Bekam je kratak period igrao u drugoligaškoj konkurenciji, kad ga je Mančester Junajted poslao na pozajmicu u Preston. Interesantno je da mu je tamo saigrač bio Dejvid Mojes, koji će od sledeće sezone biti menadžer Mančester Junajteda umesto Aleksa Fergusona.

Najuspešniji je bio u dresu Mančester Junajteda, sa kojim je osvojio čak 15 trofeja, uključujući šest titula u Premijer ligi i titulu prvaka Evrope u onom nezaboravnom finalu Lige šampiona 1999. godine kad su "crveni đavoli" u sudijskoj nadoknadi vremena preokrenuli rezultat protiv minhenskog Bajerna za pobedu od 2:1.

Tokom bogate karijere ukupno je osvojio 19 trofeja, od čega 10 nacionalnih titula.

Dejvid Bekam je dres reprezentacije Engleske oblačio 115 puta, postigao 17 golova i godinama bio kapiten Gordog Albiona.

GORDI ALBION: Za Englesku je odigrao 115 utakmica i postigao 17 golova
 

Sjajni Englez je dva puta bio "srebrni" u izboru za najboljeg igrača sveta, prvi je engleski fudbaler koji je odigrao 100 utakmica u Ligi šampiona, proslavio se po fantastičnom izvođenju slobodnih udaraca, ali ono po čemu ga znaju i oni koji ne prate fudbal je njegov brak sa bivšom "spajsicom" Viktorijom, sa kojom ima četvoro dece, tri sina i ćerkicu.  

- Ne bih postigao sve ovo bez podrške porodice. Zahvalan sam roditeljima što su se žrtvovali za mene, to me je guralo napred da ostvarim svoje snove. Sve dugujem Viktoriji i deci koji su mi dali inspiraciju i podršku da tako dug period igram na najvišem nivou - kazao je Dejvid Bekam.     

Pogledajte sve Bekamove golove iz slobodnih udaraca:

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online