Sreda 29. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 14.03.2012.
23:28
Vestionline A

LŠ: Ivanović srušio Napoli u produžetku, Real siguran

U revanš meču osmine finala Lige šampiona Čelsi je pobedio Napoli sa 4:1, ali tek posle produžetaka i to golom srpskog defanzivca Branislava Ivanovića u 105. minutu. Plasman u četvrtfinale ostvario i Real koji je u Madridu pobedio CSKA rezultatom 4:1, a jedini pogodak za Moskovljane postigao je Zoran Tošić.

 

Načeo Napoli - Didije Drogba

Londonski "plavci" su zahvaljujući golu Branislava Ivanovića pred sam kraj prvog produžetka srušili su Napoli 4:1, što im je donelo ukupan trijumf od 5:4.

Fudbaleri Čelsija znali su da moraju ofanizivno da krenu od prvog minuta, ne bi li nadoknadili 1:3 iz Napulja - u tome su uspeli za 90 minuta, a onda je u dodatnih pola sata junak pobede postao srpski reprezentativac Branislav Ivanović.

Desni bek "plavaca" je "bombom" sa 10-tak metara u 105. minutu ohladio nade Napolija i postavio konačnih 4:1 za veliko slavlje i četvrtfinale ekipe koju sada vodio Roberto Di Mateo.

Čelsi je poveo golom Didijea Drogbe, koji je glavom pogodio mrežu Morgana De Ašentisa posle odličnog centaršuta Ramiresa. Napoli je u prvom delu meča imao šanse preko Edisona Kavanija i Mareka Hamšika, ali nije uspeo da postigne gol.

Već na startu drugog poluvremena Džon Teri je doneo londonskom timu dva gola prednosti, što je u tom trenutku bilo dovoljno za prolaz. Ipak, dobru igru Napolitanaca krunisao je Švajcarac Gokan Inler koji je drop- kik udarcem sa ivice kaznenog prostora smanjio na 2:1, što je odgovaralo gostima.

Heroj na "Stamford Bridžu" - Bane Ivanović

Prednost Čelsiju od dva gola vratio je Frenk Lampard iz penala i postavio rezultat od 3:1, koji je vodio meč u produžetak. U dodatnih 30 minuta, veliku pobedu Čelsiju doneo je Bane Ivanović koji je golom u 105. minutu postavio konačan rezultat.

Real u četvrtfinalu Lige šampiona

Fudbaleri Reala iz Madrida pobedili su večeras moskovski CSKA sa 4:1 i plasirali se u četvrtfinale Lige šampiona. Posle 1:1 u Moskvi, Madriđani su došli do ubedljive pobede na svom "Santjago Bernabeuu".

Strelci su bili Gonzalo Iguain, Kristijano Ronaldo dva puta i Karim Benzema, dok je jedini gol za CSKA postigao srpski reprezentativac Zoran Tošić.

Prednost Realu doneo je Iguain na asistenciju Kake u 26. minutu meča. Već početkom drugog dela vođstvo je duplirao Ronaldo, da bi u 70. minutu pobedu osigurao Benzema preciznim udarcem iz peterca. 

Do kraja, Zoran Tošić je smanjio posle kontranapada fantastičnim udarcem u rašlje sa 20-tak metara, ali je u nadoknadi vremena svojim drugim golom Ronaldo doneo ubedljivu pobedu Realu, na asistenciju Karima Benzeme.

Plasman u četvrtfinale ranije su obezbedili Milan, Barselona, APOEL, Marselj, Bajern i Benfika. Žreb za sledeću rundu je 16. marta, a prvi mečevi će se igrati 27.
i 28. marta, dok su revanš susreti zakazani za 3. i 4. april.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 15.03.2012. 00:26
Bravo Srbende, lepi golovi....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online