Sreda 12. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Subota 10.05.2014.
20:00
lepotaizdravlje.rs A

5 namirnica koje možete da jedete u neograničenim količinama

Iako je veličina porcije hrane koju konzumirate vrlo važna za održavanje telesne težine postoje namirnice koje možete jesti u neograničenim količinama. Ne govorimo o zelenoj salati bez soli i sirćeta već o ukusnim zalogajčićima koje možete grickati do mile volje.

Kokice su jedna od najzdravijih grickalica
 

Kokice
Verovali ili ne kokice su jedna od najzdravijih i najmanje kaloričnih grickalica koje postoje. Ne govorimo o kokicama s ukusom maslaca ili sira već o klasičnom kukuruzu kojeg možete ispeći u v ašem loncu uz samo kap ulja i dodatak soli. Kokice imaju minimalno kalorija i sadrže vlakna koja su dobra za probavu. Želite li začiniti ovu društvenu grickalicu dodajte malo paprike u prahu, čilija ili bibera.

Kiseli krastavci
Gotovo da i ne postoji osoba koja ne voli kisele krastavce, posebno one domaće. Či nija kiselih krastavaca ima samo 16 kalorija, pa je to namirnica koju možete konzumirati uz bilo kakvu dijetu i uz bilo koji obrok tokom dana.

Carpaccio od tikvica
Ako još niste, isprobajte carpaccio od tikvica jer je reč o izvrsnoj namirnici koju svako može priuštiti u neograničenim količinama. Tikvice narežite na tanke listove i namočite u limunovom soku te ostavite da tako odstoje neko vreme. Nakon toga dodajte malo maslinovog ulja, soli i bibera. Tajna se krije u limunovom soku koji otapa masnoću, a sam obrok ima vrlo malo kalorija.

Čips od kelja
Ovo je najzdravija i najfinija zamena za mastan i kaloričan čips od krompira. Reč je o niskokaloričnoj grickalici koja će vas zasititi i u kojoj možete uživati do mile volje. Očistite listove kelja od debelih stabljika i pokidajte ih na manje komadiće. Posolite ih, premažite s malo maslinovog ulja i pobacajte po tepsiji, te pecite u rerni oko 10 minuta, odnosno dok ivice ne požute i listovi se ne osuše. Ovaj zdravi čips je vrlo ukusan i možete ga jesti u bilo koje doba dana.


Bademi, orasi i lešnici
Koštunjavo voće je zdrava i hranjiva grickalica koju možete upotrebiti između obroka. Šaka ove zdrave poslastice trenutno će vas zasititi, a u kombinaciji sa sušenim voćem po put grožđica, smokvi ili šljiva su nepobedivi borci protiv gladi.

POVEZANE VESTI

Subota 10.05.2014. 20:49
Kokice? kome hoćete da date cancer (rak) pravite mu kokice. ja to ne uzimam ni za džabe, a kamoli da dam novce za to.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online