Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 14.03.2010.
22:41
Blic Žena A

Mršavite uz šejkove

Ima li šta lepše: pijete kremasto slatko piće, a ne gojite se? Štaviše, napici koje vam predlažemo pomažu organizmu da se očisti od toksina, ubrzavaju varenje i metabolizam, što doprinosi bržem gubitku kilograma. S druge strane, ne morate da brinete da li unosite dovoljno minerala i vitamina jer ova pića obiluju hranljivim sastojcima.

U domaći šejk možete da dodate i druge sastojke, kao što su ginko biloba, mleč, cvet maslačka…

1. RECEPT ZA TUTI-FRUTI ŠEJK
POTREBNO JE
pomorandža, šoljica seckanog ananasa, banana, 6 jagoda, šolja nemasnog mleka
PRIPREMA

Stavite voće u blender i dobro umutite.

Svet je poludeo je za šejkovima za mršavljenje. Nutricionisti ih preporučuju kao dodatak dijetalnoj ishrani, a oni koji ih piju tvrde da se zahvaljujući njima kilogrami tope neverovatnom brzinom.


E, sad, ukoliko mislite da su šejkovi za mršavljenje preskupi i niste sigurni u njihovo delovanje, probajte da ih napravite sami. Mi vam nudimo recepte Džejn Pirson, nutricionistkinje iz Londona, a vi treba da spremite voće i povrće, malo leda i blender.
Domaći šejkovi za mršavljenje lako se pripremaju jer njihovu osnovu čine voće ili povrće, mlečni proizvodi i proteinski prašak. Čaša šejka menja ceo obrok i obezbeđuje neophodne vitamine.

2. SLATKO-KISELI NAPITAK
POTREBNO JE
belo grožđe, zelena jabuka, limeta, limun, malo svežeg đumbira, šolja gazirane vode
PRIPREMA
Jabuku i đumbir stavite u blender i malo usitnite. Dodajte ostatak voća. Napunite pola čaše voćnom smesom, a na to dodajte mineralnu vodu. Poslužite s ledom.

Kako sastojci šejka deluju?
* Voće je puno antioksidanata koji ubrzavaju izbacivanje toksina iz organizma.
* Jogurt ili mleko s malim procentom masti sadrži vitamin D i kalcijum, koji učvršćuju kosti i mišiće.
* Proteinski prašak ubrzava varenje i topljenje masnih naslaga. Prodaje se u prodavnicama s namirnicama namenjenim sportistima.

ŠTA ORGANIZAM DOBIJA

Kad ste na dijeti, organizmu morate da obezbedite vitamine i minerale da bi normalno funkcionisao. Ukoliko ih nema dovoljno, javiće se zdravstveni problemi.

Sveži, domaći šejkovi odličan su izvor vitamina i minerala. Kad ih pijete, vaše telo apsorbuje mnogo više hranjivih sastojaka iz voća i povrća nego kad ih jedete posebno.
Osim toga, vitamini ubrzavaju stvaranje enzima koji podstiču varenje hrane i ubrzavaju metabolizam.

3. EGZOTIK
POTREBNO JE
banana, šolja smrznutog bobičastog voća, šolja mleka, kašika proteinskog praška, kašika cimeta
PRIPREMA
Sve sastojke pomešajte i stavite u blender. Mutite dok masa ne postane glatka. Pijte hladno.

SUPER SAVETI

Kada pravite šejk, koristite sveže povrće i voće. Svaki plod dobro operite, a zatim ogulite kako biste odstranili hemijske supstance koje se nalaze na kori.


Voće i povrće iseckajte na sitne komade, pa ga tek onda ubacite u blender. Dodajte dve kocke leda i dobićete ujednačenu masu, a ako vaš blender ne može da usitni led, dodajte malo hladne vode ili voćnog soka. Gustinu šejka odredite po svom ukusu – ako je redak, dodajte još voća, a ako je gust, dodajte još tečnosti.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online