Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 01.11.2016.
03:30
Vestionline A

Misterije koje se kriju iza 10 najjezivijih mesta na svetu

Od Ostrva lutaka do napuštene vojne bolnice sa krvavim vratima, ova mesta oduvek prate misteriozne i zastrašujuće priče i okolnosti.

pixabay.com
Veruje se da su lutke na ostrvu lutaka duhovi umrlih devojčica

Ostrvo lutaka, Meksiko

 

Legenda o ovom jezivom ostrvu glasi da je jedan lokalni stanovnik pronašao telo utopljene devojčice, a kako bi joj odao počast, okačio je njenu lutku na drvo. Na ovom ostrvu se sada nalazi na hiljade lutaka, strašnog izgleda i tamnom očiju, a veruje da su one duhovi mrtvih devojčica.

Kapela kostiju, Portugal
Ova kapela dekorisana je kostima, lobanjama i celim kosturima. Monasi su u 16. veku da iz pretrpanih grobnica iskoristili kosti 5000 leševa, kako bi “ulepšali“ kapelu. U kapeli se nalaze čak i dva cela kostura, od kojih je jedan dečji.

Palata Hempton Kort, Engleska
Za ovu istorijsku palatu se veruje da je puna duhova, čak postoje i fotografije koje navodno dokazuju to.

Viseći sanduci Sagasde, Filipini
Pleme Igorot sa severnih Filipina sahranjivalo je svoje mrtve u visećim sanducima, prikovanim za litice. Veruje se da uspeh mlađih generacija zavisi od uspešne sahrane.

Napušteni grad Pripjat, Ukrajna
Odbačene igračke, drveće koje raste iz napuštenih škola i sablasno tihi tematski parkovi. To je sve što je ostalo od ovog grada nakon brzog odlaska posle katastrofalnog nuklearnog incidenta koji se dogodio 1986. godine.

Brdo krstova, Litvanija
Ovo mesto predstavlja jedno od najsvetijih hodočašća u Evropi. Na njemu se nalazi blizu 200.000 krstova, a neki dostižu visinu i preko četiri metara.

 

A photo posted by Leo Weo (@leoweo) on Jun 14, 2016 at 11:22pm PDT

Dom sveštenika u Borli, Engleska
Za ovo mesto se veruje da je najviše proganjano od duhova. Legenda glasi da su se monah i monahinja zaljubili jedno u drugo i planirali da pobegnu, ali su starešine saznale za njihove planove. On je obešen, a ona živa zakopana u trezorima ispod parohije i navodno njihove duše progone to mesto od tada.

Ostrvo Povelja, Italija
Ostrvo je korišćenaokao “jama kuge“ tokom epidemije kuge i smatra se da je hiljade ljudi ovde umrlo. Navodno je postojala i mentalna bolnivc u kojoj je lokalni doktor mučio svoje pacijente, sve dok nije izvršio samoubistvo.

Plaki, Engleska
O ovom slikovitom selu ispredale su se razne strašne priče. Posetioci su redovno govorili kako su čuli vriske kako dopiru iz šume, ili kako su videli figure duhova kako šetaju noću ulicama.

Vojna bolnica Kembridž, Engleska
Bolnica je otvorena 1878. a zatvorena 1996. godine zbog velikih troškova i azbesta na zidovima. Od tada je potpuno napuštena.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online