Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 19.05.2016.
05:30
Vestionline A

Ove stvari o zemljama u koje putujete niko vam neće reći

Kada želimo da putujemo i neku zemlju svi njapre idemo na Gugl da vidimo koje su to znamenitosti koje nikako ne smemo zaobići, kakve su cene hrane i pića, hotel u kome želimo da odsednemo... Ipak, postoje i one sporedne stvari koje vam, istini za volju, neće baš uništiti putovanje, ali bi bilo korisno da ih znamo. Zato ne bi bilo loše da pred put odete i na forume, gde će putnici podeliti neka svoja iskustva sa određenom destinacijom, a koje ne možete naći u zvaničnim vodičima.

pixabay.com
U Kini pazite kako vozite, ali i kada prelazite ulicu...

Kina

Kad je reč o o ovoj zemlji, najveće zamerke idu na račun vožnje Kineza. Zakon u Kini je takav da ukoliko nekog povredite u saobraćaju, dužni ste da platite sve troškove lečenja i brigu o povređenom do kraja života (ukoliko je potrebno). U slučaju da umre, plaćate naknadu njegovoj porodici. Sve to je donekle u redu, ali zbog toga neki vozači kad pokose pešaka, vrate se unazad i još jednom pređu preko žrtve, jer u tom slučaju plate odštetu samo jednom, a ubistvo ovakvog tipa u Kini nije lako dokazati.

pixabay.com
U Veneciji očekujte malo manje romantike, a malo više smrada

Venecija

Predivni kanali, po kojima je ovaj grad poznat, poprilično smrde. I ne samo to, prilično su prljavi, tako da bi vožnja gondolom mogla samo da vam presedne.

pixabay.com
Higijena u Maroku nije baš na najzavidnijem nivou

Maroko

Turisti se najviše žale na higijenske navike, tj. nedostatak istih. Glavni problem u tome je što u toaletima gotovo nikad nema WC papira, tako da svakako nosite maramice svuda sa sobom.

pixabay.com
To je Australija: More, plaža i gomila insekata

Australija

Sve je puno insekata i životinja, a turisti se žale na ogroman broj muva. I to ne ovih na koje smo mi navikli, već neugodno velikih.

pixabay.com
Peru je zanimljiva zemlja, ali je veliki broj pasa lutalica na ulicama ogroman problem

Peru

Ova južnoamerička država prepuna je izgladnelih pasa lutalica. Zato i nije čudno da vas prate neko vreme i čekaju hranu, posebno ako je nanjuše.

pixabay.com
Rekli biste raj na zemlji... Nažalost, i narko dileri su to shvatili

Novi Zeland

Ne, ovo nije samo zemlja zelenila, predivnee prirode i mesto gdje je Piter Džekosn snimao "Gospodara prstenova". Nažalost, turisti se žale na pojavu meta, što za sobom povlači i druge neugodne stvari, tako da bi ovde uskoro umesto Froda Bedžinsa uskoro mogao da dođe Volter Vajt.

pixabay.com
Da li ste znali da je čak i Koloseum ispisan grafitima?

Italija

Iako je Italija po mišljenju mnogih ljudi jedna od najlepših zemalja na svetu, nemojte se iznenaditi kada videte da je prekrivena grafitima. I bogati Milano je prepun grafita, a grafiteri nisu poštedeli čak ni slavni rimski Koloseum.

pixabay.com
Rio je predivan grad, ali sve je prepuno smeća

Brazil

Uz Kopakabanu, fudbal i sambu, Brazil ima i onu drugu stranu. Naime, prepun je smeća. Čak i kad se penjete prema slavnom kipu Hrista spasitelja, sa strane možete videti more otpada. Uza sve to, ovde je problem i visoka stopa kriminala, haotičan saobraćaj, korupcija…

pixabay.com
Carinike na američkim aerodromima bije glas da su jako neljubazni

SAD

Kada jednom stignete u "obećanu zemlju", nemojte se iznenaditi kad vidite da su carinici grozno nepristojni, i to ne samo na aerodromima. Ista je situacija i na kopnenim prelazima. A još sve one silne kontrole prilikom ukrcavanja na avion...

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online