Četvrtak 16. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 27.01.2016.
05:30
L. Trifunović A

Lazarovi putopisi - Indija (3): Baba Kinaram ašram

Kada sam ušao u Baba Kinaram ašram prošetao sam unaokolo i u jednom trenutku sam video nešto iza nekih rešetaka što mi je privuklo pažnju. Nisam shvatao šta je to, ali je delovalo na neki način omamljujuće. Prišao sam do rešetaka i video tri velika užarena trupca iznad kojih nije bilo vatre, nije bilo plamena, ali se nešto jasno videlo.

Lična arhiva
Pomislio sam - ovo je čista energija

To nešto je ono što se normalno vidi iznad vatre, iznad plamena, neko kovitlanje vazduha, ali vazduha koji je različit od okolnog. Kada sledeći put budete imali priliku da gledate vatru, pogledajte iznad plamena i biće vam jasno o čemu pričam. Vatra bez plamena. Kako samo ovo moćno izgleda.

                                             Ja ili ja, ko sam ja?

Pomislio sam - ovo je čista energija. Toliko sam bio privučen tom energijom, da sam proveo sigurno sat ili dva netremice gledajući u vatru, vatru koja gori vekovima, ali gori bez plamena. Sedeo sam ispred vatre sve dok mi neko nije prišao i rekao da me Bibuti baba zove da popijemo čaj. U Indiji se sa baba oslovljava čovek koji vodi ašram, a ako želite nekom da ukažete poštovanje, takođe ćete ga tako osloviti.

Lična arhiva
Bibuti baba pričao mi je o ašramu

Nikada nisam video nekog bez apsolutno ikakvog izraza na licu kao što je to bio Bibuti baba. Pili smo čaj i razmenili pokoju reč na engleskom, koliko je njegovo znanje engleskog to dozvoljavalo. Pitao me je odakle sam, čime se bavim i kako se živi u mojoj zemlji. Potom mi je pričao o ašramu, vatri i Kinaram babi. Mesto gde je gorela vatra bila je terasa na kojoj je Kinaram baba primao ljude i pričao sa njima. Iza nje se nalazila soba u kojoj je živeo.

Lična arhiva
Doktor Dipak ispričao mi je zanimljivu priču

Sa nama je sedeo još jedan mlađi čovek koji tog dana nije ni reč progovorio, ali sam sa njim u narednim danima imao zanimljive konverzacije. Bio je to doktor Dipak. On mi je rekao da na drugoj obali Ganga ima još jedan ašram i u njemu je bolnica za lepru. Insistirao je na tome da odem do te bolnice i ispričao mi je zanimljivu priču:

- Kada je Kinaram baba umirao, poručio je ljudima da će se on vratiti, kada za to dođe vreme; Nemojte da brinete. Kada ponovo bude bilo potrebe za to, ja ću se vratiti. Jedanaesti baba posle mene ću ponovo biti ja - rekao je Kinaram baba pred svoju smrt.

Lična arhiva
O odlasku u bolnicu za lepru pišem u knjizi JA ili ja, ko sam ja?

Jedanaesti baba nakon njega je bio Bagvan Ram baba i on je napravio tu bolnicu za lepru. O mom odlasku u tu bolnicu pišem u knjizi JA ili ja, ko sam ja?

Lična arhiva
Fascinantna Indija
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online