Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 01.10.2011.
08:00
Srna A

Banja ''Vrućica'' odmor za dušu i telo

Hotel "Kardijal" u Banji "Vrućici" kod Teslića od proleća sledeće godine imaće u ponudi "menadžerski vikend", odnosno vikend medicinski tretman za "umorna srca" poslovnih ljudi, rekao je pomoćnik direktora za zdravstvo u ovoj banji Dragan Bogdanić.

"Reč je o menadžerskom vikendu, na kojem će svi poslovni ljudi, novinari, biznismeni, ljudi od politike, ali i drugi, koji nemaju vremena za petnaestodnevne banjske tretmane, moći za samo tri do četiri dana, uz stručan tretman i moderne medicinske aparate, da vrate svoje srce u normalu i potpuno osveženi, ponovo 'prilegnu' na svakodnevne obaveze", rekao je Bogdanić, koji je internista kardiolog.

On je dodao da je u toku rekonstrukcija fizikalnog dela hotela na oko 4.500 metara kvadratnih u čijem će sastavu biti izgrađen savremeni dijagnostički centar u kojem će biti na raspolaganju "menadžerski vikend".

Bogdanić je na 44. međunarodnom sajmu turizma, koji se održava u Novom Sadu, rekao da je tajna uspešnog liječenja i rehabilitacije srčanih bolesnika u Banji "Vrućici" u lekovitoj termomineralnoj vodi, jedinstvenoj u ovom delu Evrope.

"Ta voda zbog svog sastava i temperature, prava je blagodet, jer rasterećuje srce kao pumpu, što opet omogućava poboljšanje cirkulacije u krvotoku. Time se obezbeđuje rehabilitacija srca, odnosno celog krvotoka", pojasnio je Bogdanić.

On je naveo da su kapaciteti Banje "Vrućice" popunjeni tokom cele godine, domaćim i gostima iz regiona i Evrope.

"Najveći broj noćenja u Banji ostvare domaći gosti. Prema našim procenama, ove godine gosti iz Hrvatske ostvarili su oko 20.000 a iz Slovenije oko 15.000 noćenja. Raste i broj gostiju iz zemalja EU", dodao je Bogdanić.

Bogdanić je rekao da se Banja "Vrućica" još nije na najbolji način predstavila potencijalnoj klijenteli u Srbiji i Federacije BiH.

"Nažalost, Banja još nije najbolje marketški predstavljena u Srbiji i FBiH, zbog čega gotovo i nemamo gostiju iz tih krajeva. Ipak, verujemo da ćemo upravo na ovakvim mestima, kao što su novosadski i beogradski sajam odraditi posao i privući goste iz Srbije i FBiH u Banju `Vrućicu`, kako bi osetili njene lekovite blagodeti", dodao je Bogdanić.

Banja "Vrućica" kod Teslića je banjsko-klimatsko lečilište nastarije takve vrste u RS, sa stogodišnjom tradicijom, a raspolaže sa 1.000 ležaja, raspoređenih u četiri hotela, gde se obavlja kardilovaskularna, reumatološka i neurološka rehabilitacija. Pri Hotelu "Kardijal" je i moderni "Velnes centar", površine 1.600 metara kvadratnih.

Na Međunarodnom sajmu turizma zajednički štand imaju Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske, kao i Turistička organizacija RS, dok turističku ponudu na posebnim štandovima predstavljaju Turistička organizacije opštine Bijeljina i Turističko udruženje u BiH.

Sajam turizma, 44. po redu trajaće do nedelje, 2. oktobra.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online