Ponedeljak 3. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 11.04.2016.
15:20
klanrur.rs, Vestionline A

Na’Vi novi svetski šampion u World of tanks posle finala koje će se dugo pamtiti!

Ruski tim Na’Vi osvojio je titulu svetskog šampiona u World of Tanks na Grand Finals događaju u Varšavi pobedivši dosadašnje šampione tim Hellraisers. Meč kojim je otvoreno veliko finale u grupnoj fazi takođe je bio i meč kojim će se zatvoriti a sticajem okolnosti oba puta je bolju u duelu bio Na’Vi, što zbog nesporne veštine koju poseduju ali i zbog malo više sreće koja je nedostajala jednako ozbiljnom protivniku.

Wargaming
Šampioni slave pobedu

Sve je počelo na mapi Ghost town gde Hellraisers otvaraju meč sa 2:0, odnosno pobeđuju i u odbrani i u napadu, pre svega zbog fenomenalnih poteza igrača Applewow koji kada je ostao sam u svom timu uspeva da reši čak tri igrača Na’Vi, svakako potez vredan poštovanja! Ipak Na’Vi su poznati upravo po tome što nikako ne odustaju i imaju jaku psihološku bazu i uspevaju da bez izgubljene partije dobiju četiri za redom – 4:2 i publika već očekuje da je meč gotov u njihovu korist, pa niko se ne vraća posle takve serije protivnika. Ali Hellraisers nisu niko, uspevaju da se vrate na 4:4 posle čega dolazi mapa Cliff koju u ovoj varijanti Tier X tenkova svi igraju sa autoloaderima, gomila B-C 25t ili Skoda TVP 50/51 tenkova s obe strane, Hellraisers kreću agresivno i prelaze u vođstvo. Ipak Na’Vi se vraća u sledećoj partiji odličnom postavkom i to je 5:5! Ostaje još mapa Steppes koja je najotvorenija od svih, a ako rezultat bude nerešen igra se tajbrejker na Cliff. Prvu rundu na Steppes dobija Na’Vi iako su u početku gubili, ali opet se fenomenalno raspoređuju i tu lome partiju. Ali Hellraisers ne odustaju – dobijaju sledeću rundu i finale ide u tajbrejk na Cliff.

Opet duel autoloadera, oba tima kreću agresivno i posle inicijalnog duela ostaju tri tenka na obe strane. Ipak Applewow, igrač koji je do tada igrao neverovatno i sam praktično rešio jednu partiju kreće u poteru za jednim tenkom Na’Vi i pada niz liticu i ostaje zaglavljen zahvaljujući novoj fizici! Ostaje još Grifon iz Hellraisers protiv dva igrača Na’Vi i uspeva da reši jednog ali nema druge nego da krene da capuje pošto je ovo mapa u kojoj Hellraisers napadaju i vreme počinje da ističe. Inspirer iz Na’Vi u tom momentu shvata da jedan igrač Hellraisersa fali i kreće da resetuje cap u čemu i uspeva odličnim prilazom da uništi Grifonov tenk. Applewow ostaje zaglavljen na litici i vreme ističe tako da jedan od najboljih igrača Hellraisersa i turnira uopšte postaje najveći tragičar! Na’Vi postaju svetski šampioni u World of Tanks!

Tako se završava ovo epsko finale a pehar i dalje ostaje u rukama ruskih timova koji i jesu prikazali najbolju veštinu na celom turniru. Pored pehara Na’Vi odnose i novčanu nagradu od čitavih $150.000 dolara. U razgovoru posle finala su se šalili kako će nagradu iskoristiti da ceo tim ode na zasluženi odmor. U duhu pravog viteštva imali su samo reči hvale za svoje protivnike i zaključuju da je Applewow bio tragičar ali da se greške prosto dešavaju i najboljima. Za svoje treninge su koristili snimke protivnika i onda su igrači njihovog tima trebali da oponašaju šta bi trebalo da rade pojedinci iz protivničkih timova, a pre svega su se fokusirali na protivnike iz ruskog regiona, NSS i Hellraisers.

Novi format igre sa Tier X tenkovima je doneo mnogo više raznovrsnosti u samoj igri pa smo videli i tenkove kao što su Centurion AX, T57 Heavy, FV 215b 183, čak i Rhm.-Borsig Waffenträger je viđen u nekim partijama. Sveukupno od toga da se koristili oko 10ak tenkova u eSports borbama sad smo došli na skoro četrdesetak različitih vozila.

Nastavljamo da pratimo dešavanja u World of Tanks eSports takmičenjima a prema onome što smo čuli od ljudi od Wargaminga biće tu još dosta novina koje prenosimo samo dok malo saberemo utiske.

Opširnije o ovoj temi pročitajte na sajtu: klanrur.rs

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online