Petak 17. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 07.09.2013.
08:00
Vestionline A

Zaštitite decu neprikladnih sadržaja na Jujtubu

Jutjub, najpoznatiji sajt za deljenje video sadržaja, lako može postati roditeljska noćna mora. Posebno ako imate radoznalu decu.

Sprečite dete da gleda gluposti koje mu padnu na pamet
 

Jutjub proverava objavljene videozapise i mala je verovatnoća da će deca naići na neki ekstremno nasilan ili seksualni sadržaj, međutim, uprkos tome na Jutjubu i dalje ima mnogo gluposti kojima deca ne bi trebalo da imaju pristup. Prema najnovijim podacima, na Jutjubu se svakog minuta objavi 100 sati videa i među tim sadržajima sigurno ima i onih koji se deci ne preporučuju, ili barem ne deci svih uzrasta.

Evo kako kao roditelj možete da podesi kontrolu sadržaja na Jutjubu.

"Safety Mode" je roditeljska kontrola koju nudi sam Jutjub. On pokušava da filtrira Jutjub rezultate pretraživanja tako da izbaci sve loše stvari. Ovo takođe sprečava dete da gleda materijal koji su ostali korisnici označili neprimerenim ili ga je sam autor označio da ga može gledati samo odrasla publika. "Safety Mode" uglavnom je namenjen tome da ograniči eksplicitne sadržaje. Međutim, treba znati da Jutjub ne daje nikakvu garanciju da će ovaj način filtriranja biti 100 posto eikasan, ali i ovo je nešto, barem za početak.


Kako biste uključili "Safety Mode", evo što trebate uraditi:


1. Prijavite se na svoj Gugl ili Jutjub nalog

2. Idite na YouTube.com stranicu.

3. Kliknite na "Safety" opciju pri dnu početne stranice Jutjuba.

4. Kliknite na "On". Ako primite poruku posle klika na dugme na kom piše "Postavke Safety Mode možete zaključati pošto se prijavite", onda niste prijavljeni na Gugl, odnosno Jutjub. Kliknite na link "Sign in" (Prijava) ako je potrebno.

5. Proverite okvir koji kaže: ""Lock safety mode on this browser".

6. Kliknite na "Save" (Snimi).

Pošto ste kliknuli na "Save", stranica na kojoj ste bili ponovno će se učitati i videćete obaveštenje pri vrhu stranice koji prikazuje "Uspešno omogućen Safety Mode".

7. VAŽNO! Kako bi sprečili da s se vaše dete samo igra sa otključavanjem i zaključavanjem sigurnosnog moda, morate se prijaviti sa vašeg Gugl/Jutjub naloga klikom na link vašeg korisničkog imena u gornjem desnom uglu prozora brauzera. To će efikasno zaključati postavke za pretraživač koji koristite i sprečiti vaše dete da onemogući sigurnosni način rada.

Za svaki pretraživač koji koristite na računaru (Firefox, Safari, IE...) moraćete da ponovite ovaj postupak.

Jutjub "Safety Mode" možete uključiti i na svom mobilnom uređaju. Sigurnosni način rada dostupan je u Jutjub aplikaciji. Proces je sličan ovome koji smo opisali gore.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online