Petak 7. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 26.05.2013.
08:00
mondo.rs A

Srpske aplikacije koriste milioni korisnika!

Možda niste čuli, ali u Srbiji radi jedan od nekoliko razvojnih centara kompanije Microsoft. Domaći Razvojni centar je aktivno učestvovao u pripremanju novog Office paketa, a sem toga, radi i na više Windows Phone aplikacija - čak se pominje da je brojka aplikacija koje se razvijaju dvocifrena! Uskoro, dakle, možemo očekivati više aplikacija iz Srbije u Windows Phone prodavnici koje potuču upravo iz Razvojnog centra Srbije.

Osim što je srpski tim učestvovao u pripremanju novog Office paketa, u našem Razvojnom centru rade i na više Windows Phone aplikacija
 


Microsoftov Razvojni centar u Srbiji osnovan je 2005. godine i predstavlja jedinstveni centar ove vrste na širem području našeg regiona. Ovaj centar, studentima omogućava obavljanje plaćene stručne prakse, što se smatra jednom od ključnih stvari u profesionalnom razvoju studenta. Studenti sa fakulteta prirodnih i tehničko-tehnoloških nauka koji svoje zaposlenje pronađu baš u ovom centru, već u najranijoj fazi karijere imaju priliku da rade na razvoju nekih od najpoznatijih svetskih softvera.


Poslednji u nizu primera predstavlja dostignuće Office tima u Beogradu - PDF reflow koji predstavlja jedno od ključnih Word unapređenja u okviru novog Office 365 paketa. Bilo je potrebno pronaći način kako da se brojna dokumenta iz PDF formata prebace u Word, a da se tom prilikom ne promeni njihova semantika i da svi sadržaji ostanu nepromenjeni. Osnovni problem je predstavljala činjenica da su elementi u PDF formatu fiksno postavljeni, što znači da su linije i paragrafi pozicionirani striktno. Samim tim, ako se jedan problem ne reši kako treba, sav ostali rad je uzaludan. Zbog toga je tim inženjera Microsoftovog razvojnog centra u Srbiji ovim problemom počeo da se bavi pre nešto više od dve godine, a prva verzija novog alata je bila gotova u junu 2012. godine u sklopu testnoj verzije Office 365 paketa.


Sjajna vest jeste i to što je samostalnim programerima iz naše zemlje omogućeno da prodaju Windows Phone aplikacije kroz WP prodavnicu i na taj način naplate svoje znanje i rad. Windows Phone Store je jedini, koji našim programerima trenutno nudi takve mogućnosti.


Razvojni centar u Srbiji već je postigao značajan uspeh, razvojem aplikacije Translator, koja je iz Windows Phone Stora preuzeta gotovo dva miliona puta!

POVEZANE VESTI

NAUKA I TEHNOLOGIJA Pametni telefon, sat i... tiganj!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online