Subota 8. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 06.12.2012.
08:00
Vestionline A

Nokia Lumia 620 - pristupačan mladalački smartfon

Nokia je juče predstavila smartfon "Nokia 620", treći i po ceni najpristupačniji pametni telefon iz porodice Windows Phone 8 telefona. Pored vodećeg modela "Nokia Lumia 920" i "Nokia Lumia 820" modela srednjeg ranga, Nokia Lumia 620 nudi zabavu, mladalački izgled i kompaktni dizajn.

Promenljiva maska nudi telefon čiji izgled može da odgovori svakom ukusu
 

"Nokia Lumia 620" je napravljena korišćenjem nove tehnologije bojenja u dve boje pod imenom "dual-shot", kojom se omogućuju varijacije upečatljivih boja i efekata tekstura. Osnovni cilj ove tehnike je da se dobije poseban osećaj dubine i spoja boja. Sa sedam različitih i zamenljivih maski za koje se korisnici mogu opredeliti, "Nokia Lumia 620" može biti prilagođena svačijem ličnom ukusu i stilu.


"Sa inovativnim dizajnom, najnoviji Windows Phone 8 sotver i prepoznatljivo kroisničko iskustvo koje dolazi od kompanije Nokia, kao što su Nokia Lenses aplikacija, ili Nokia mape i Nokia Music, Nokia Lumia 620 je vrlo konkurentan smart telefon u pristupačnoj cenovnoj grupi", rekla Je Džo harlou, izvršni potpredsednik odeljenja Nokia Smart uređaja. 


Ovaj smart telefon ima visokokvalitetna sočiva kamere koja pridodaju kreativni potencijal glavnoj kameri od 5 megapiksela i pomoćnoj, prednjoj, VGA kameri. Kinematografska sočiva dodaju jednostavne animacije statičnim fotografijama, dok "Smart Shoot" tehnologija stvara jedan, savršen snimak od više slika i čak uklanja neželjene predmete sa slike.


Kada su u pitanju mape i navigacija telefon koristi Nokia Maps aplikaciju, Nokia Drive, Nokia Transport i ekskluzivnu Nokia City Lens. Nokia CIty Lens prikazuje informacije o lokalnim sadržajima prikazujući ih iznad zgrada koje se posmatraju kroz objektiv kamere.


Nokia Music servis omogućuje besplatan striming pesama, bez reklama i bez potrebe za registracijom ili pretplatom, uz mogućnost i preuzimanja plejliste kako bi ih preslušavali u ofline režimu.


Windows Phone 8 operativni sistem na Nokia Lumia 620 telefonu nudi personalno iskustvo smart telefona. Podesive žive pločice ("Live tiles") osvežavaju sadržaj na početnom ekranu. Pločica "People" sažima informacije iz različitih imenika i društvenih mreža na jednom mestu, čineći jednostavnim da se ostane u kontaktu sa prijateljima ili podese kontakti grupa.

Sa "Me" pločice, korisnici se mogu prijaviti na svojoj lokaciji, osvežiti statuse na društvenim mrežama ili čet servisima, saznati šta je novo i pratiti notifikacije koje se pojavljuju na mrežama kao što su Fejsbuk, LinkedIn i Tviter. Windows Phone 8 uključuje i Xbox Live, Microsoft Office, 7GB online SkyDrive prostora i brže pretraživanje interneta sa Internet Explorer 10 pretraživačem.


Ove odlike i sposobnosti obezbeđuje Qualcomm Snapdragon S4 Plus procesor.


Nokia Lumia 620 će biti dostupna u nizu boja koje uključuju limeta zelenu, narandžastu, žutu, cijan, belu i crnu. Sa očekivanom cenom od 249 američkih dolara (ne uključujući takse i poreze) Nokia Lumia 620 će biti isporučivana od januara 2013. godine u Aziji, a potom u Evropi i Bliskom Istoku. 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online