Utorak 14. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 08.07.2018.
06:30
Lepa i srećna, Vestionline A

Maderoterapija: Odlična za celulit, bolove, smanjuje stres...

Iako se za ovu masažu uglavnom odlučuju žene da bi se rešile celulita, ona je korisna i kod bolova u leđima kao i za detoks organizma. To je oblik masaže kod kog se za izvođenje pokreta koriste specijalni masažeri napravljeni isključivo od prirodnog materijala drveta.

pixabay.com
 

Maderoterapija stimuliše i popravlja ravnotežu energije, smanjuje stres, i mišiće i zglobove oslobađa bola.

Njena primena se proširila i u estetske svrhe, jer daje čvrstinu telu, zateže kožu, smanjuje i lokalizuje broj masnih ćelija, bora na licu i drugim delovima tela, ubrzava limfotok, izbacuje toksine, višak vode i celulit.

Maderoterapija se takođe koristi za oblikovanje figure i kontura lica. Prednost  specijalno oblikovanih drvenih oklagija je u tome što intenzivno vrše pritisak na fibrozni celulit i otklanjaju masne naslage zajedno s toksinima i viškom vode - objašnjava sagovornik.  

Posle nekoliko godina istraživanja, stručnjaci iz oblasti alternativne terapije u Kolumbiji, gde se ova vrsta masaže razvila, konačno su oživeli ovu drevnu tehniku krajem prošlog veka i započeli proizvodnju drvenih "oklagija", koje su usklađene sa anatomijom ljudskog tela i mogu se primeniti direktno na koži. 

- Maderoterapija ima široku primenu i zato postoji više vrsta elemenata različitih oblika i veličina, koji se koriste u zavisnosti od konstitucije i dela tela gde se primenjuju. Prave se samo od određenih vrsta drveta, koje je pre toga obrađeno specijalnim tehnikama sušenja i parenja, tako da je spremno za završnu obradu i posebno lakiranje, da bi imalo što duži vek trajanja i bilo primenjivo.

Da bi ovi elementi bili trajni, kvalitetni i bezopasni po korisnike, veoma je važno da se terapeut upozna s načinom njihovog održavanja i dezifenkcije, što se uči u našem centru za maderoterapiju. Konkretno, naš centar je u saradnji s kolegama iz Italije i Kolumbije promenio originalan koncept primene maderoterapije iz Južne Amerike i prilagodio elemente konstituciji ljudi u Evropi.

Naime, poznato je da su Južnoamerikanci drugačije konstitucije od Evropljana, te elementi moraju biti prilagođeni kako bi bili efikasniji i dali bolje rezultate - navodi Ivan Mitrović, koji je i autor dva medicinska rada iz oblasti maderoterapije, napisanih na osnovu zvaničnih i relevantnih istraživanja. 

Čitava koncepcija zasniva se na vrstama terapije koje su prilagođene telu i licu, uz poseban oblik, anticelulit maderoterapiju. 

Maderoterapija lica 

Maderoterapijom lica, zapravo dobijamo zdravu kožu lica. Terapija je neinvazivna, holistička metoda gde se tretiraju bore, celo lice, dekolte i vrat, koji postaju svetliji i oslobađaju se toksina. Pomaže u otklanjanju akni, masti i ostalih nakupljenih toksina na licu i u potkožnom tkivu. Ova masaža, pored toga što opušta um i mišiće lica, dobra je za osobe koje pate od migrene, kao i za one koji mnogo vremena provode za kompjuterom naprežući vid.

Koristeći drvene elemente, dopiremo dubinski, čime postižemo remodeliranje kontura lica, kao i aktiviranje fibroblasta koji će proizvesti više kolagenskih i elastičnih vlakana. Određenim pokretima utičemo na mišićno tkivo, cirkulatorni i limfni sistem, čime se povećava snabdevanje ćelija hranljivim materijama i kiseonikom. Ona je najefikasnija od svih vrsta maderoterapije.

Maderoterapija tela

Primenjuje se u estetske i terapeutske svrhe, radi oslobađanja od gojaznosti i samim tim sužava i modelira figuru. Takođe se može primeniti za opuštanje i smanjenje nivoa stresa, kao i za rešavanje problema kod kontrktura, tonusa mišića izazvanih lošim držanjem ili smanjenom fizičkom aktivnošću.

Oslobađa od nelagodnosti u mišićima i zglobovima, a sekundarno se primenjuje i u terapeutskim procedurama, poput medicinske masaže leđa, ruku, nogu ili stopala, kod pacijenata u fizikalnoj medicini i rehabilitaciji. Predstavlja snažniju i efikasniju masažu u odnosu na ručnu.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online