Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 31.07.2017.
00:30
A. Vučićević - Vesti A

Modni diktat iz kultnih filmova i serija: Čarobne cipele

Iako su upečatljive replike ono što najčešće pamtimo kada se setimo nekog filma ili serije, pojedine likove obeležile su i cipele. Pored kvalitetnog scenarija, kostim i obuća su tu da upotpune aktere poznatih ostvarenja, a danas vam predstavljamo one modele bez kojih ne možemo da zamislimo omiljene junake.

pixabay.com
Akteri filmova "Čarobnjak iz Oza", "Niskih strasti" i "Zgodna žena" promovisali nove trendove

Cipelice kakve je nosila čuvena Doroti, odnosno glumica Džudi Garland koja je oživela njen lik u filmu "Čarobnjak iz Oza" 1939. godine, godinama su bile inspiracija mnogim poznatim dizajnerima. Iako su u romanu na kojem je film zasnovan cipelice srebrne, one su ipak bile crvene kako bi se iskoristio maksimum tehnikolora koje je bio u to vreme veoma važan za holivudske blokbastere.

Gilbert Adrijan je kreirao kostime, pa tako i ovaj čuveni par cipela na štiklu sa mašnicom i oko 2.300 crvenih šljokica na svakoj. Iako se ne zna koliko je tačno pari napravljeno za potrebu filma, poznato je pet, od kojih su jedne ukradene 2005. godine i nikada nisu pronađene.

Keri Bredšo kao manekenka

Pravi zaljubljenik u cipele zbog kojeg su se dame širom sveta zaljubile u modele mnogih poznatih dizajnera cipela jeste lik Keri Bredšo iz serije "Seks i grad". Ona je promovisala između ostalog plave manolo blanik cipele u kojima se udala za Zverku. Mnogi poznati brendovi poput Prade, Džonatan Kelsi, Džimi Ču kreirali su modele specijalno za potrebe ove serije čime su one postale predmet žudnje svih modernih žena.

U čast pedesetogodišnjice filma, Hari Vinston kompanija koja se bavi nakitom, a pre svega dijamantima, napravila je repliku ovih cipela od dvadesetpetokaratnih dijamanata i 1.500 rubina, u vrednosti od tri miliona dolara. Ovo je ujedno najskuplji par cipela ikada na svetu. Svarovski je 2008. godine u okviru Nedelje mode u Njujorku organizovao takmičenje u redizajniranju čuvenih cipela na kojem su učestvovali i Moskino, Gven Stefani i Dajan fon Firstenberg.

"Niske strasti" i Šeroun Stoun promovisali su čuvene "nude" cipele koje je napravila poznata kreatorka Stela Mekartni. Neprevaziđene crne čizme do kolena kakve je nosila Džulija Roberts u kultnoj "Zgodnoj ženi" kreirao je Džimi Ču. Poznate dugačke Šanel čizme do pola butine promovisala je En Hatavej u filmu "Đavo nosi pradu".

Svemoćne patike

U poznatom akcionom filmu "Ubij Bila" Uma Turman nosi žute Asics patike koje simbolizuju ultimativnu žensku snagu koju smo mogli da vidimo u njenim avanturama. Te patike su napravljene specijalno za ovaj film.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online