Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 27.04.2017.
01:30
A. Šišić - Vesti A

Životna filozofija Karoline Herere: Obožavam sebe!

Na modnom nebu vladaju muškarci, ali postoji i nekolicina žena koje su svojom idejom i energijom ravnomerno zaposele tron nepogrešivog ukusa. Veteranka na kreatorskoj sceni Karolina Herera je oduvek intrigirala medije. Krhka dama pleni svojim izgledom gde god se pojavi, a takvom energijom odišu i njene kreacije.

Reuters
Pare ne mogu da kupe dobar ukus: Karolina Herera

- Ne dobijam inspiraciju sa slika i iz knjiga. Dobijam je isključivo zahvaljujući ženama koje srećem u svakodnevnom životu.

Kaže da ne voli trendove, jer moda mora da bude zabava a ne robija. A trendovi često prave od ljudi klonove.

- Volim da istaknem da mogu da se spremim za 10 minuta i izađem iz kuće. Ponekad najjednostavnije stvari imaju najveću dubinu.

Rođena pod srećnom zvezdom

Može se reći da je ova 78-godišnja Venecuelanka rođena pod srećnom zvezdom i da nije mnogo morala da se muči u životu. Njena baka je bila poznata u visokim krugovima i ona ju je uvela u svet mode još kao dete. Vodila je mladu Karolinu na revije modnih kuća poput Balensijage i pazarila joj je haljine sa potpisom Diora. Zato je dizajnerka svojevremeno izjavila:
- Moje oko je jednostavno naviklo da vidi lepe stvari.

Navodi da je stil teško definisati, tj. da za njega ne postoji tačna magična formula.

- On ne zavisi samo od toga šta žena nosi, već na koji način nosi te komade odeće, kako se ponaša i šta čita. Stil je pečat koji će ostati oslikan na svemu što dotaknete.

Zato kaže da svako može da obuče šta želi kad ujutru izađe iz kuće, ali samo ako to ume da iznese. Čak i balsku haljinu treba nositi s vremena na vreme.

- Uvek biram stil umesto mode. Pripadnice nežnijeg pola moraju nositi ono u čemu se osećaju prelepo. Žena voli kad joj se neko divi garderobi, ona koja kaže da to nije tako - laže.

Objašnjava da će luksuz uvek biti prisutan bez obzira na to šta se dogodi svetu. Ali isto tako savetuje da nije novac ono što može da osigura eleganciju.

- Pare ne mogu da kupe dobar ukus. Možeš biti ogrnuta jeftinim čaršafom, imati dobru tašnu, lep ukrasni šal i cipele i uvek ćeš biti elegantna, ukoliko imaš to nešto u sebi i ceniš sebe. Eto, ja volim sebe toliko da to ne mogu rečima da objasnim!

Mirisne kapsule

Osim odeće, dizajnerka je napravila bum na modnoj sceni sa linijom parfema. Miris poznat kao 212 je jedan od najpoznatijih na tržištu. Upakovan je u prepoznatljivo pakovanje u obliku velike kapsule. Prvo izdanje je ugledalo svetlost dana davne 1997. godine i imalo je za cilj da privuče moderne i urbane žene koje žive u velikom gradu. Vremenom je 212 dobijao novo ruho, pa sada ima na desetine različitih mirisnih nota.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online