Utorak 14. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 02.07.2014.
20:00
B92 A

Kako da uštedite, a da imate dobro ofarbanu kosu?

Logičan zaključak koji se odmah nameće je da se farbanjem kose kod kuće najviše uštedi jer su cene farbanja kose u salonima mnogo veće od cena farbi za kosu u prodavnici. Morate međutim da uzmete u obzir da vam u kućnoj varijanti fabanja kose rezultat nikada neće biti kao salonsko fabanje kose, da će kvaliet kose ispaštati zbog nepravilne upotrebe boje, da su profesionalne farbe neuporedivo kvalitetnije i lepše, da ćete vremenom izgubiti željeni ton i kosa vam biti ofarbana pogrešno pa ćete kriviti proizvođače boja.

Možete da uštedite na farbanju kose
 

Evo kako možete da imate i dobro ofarbanu kosu u frizerskom salonu i da to zadovoljstvo uklopite u svoj budžet:

-Pre svega budite umereni u zahtevima – ako ofarbate kosu u boju koja se jako razlikuje od vaše prirodne, odnosno ako je mnogo svetlija ili tamnija, biće potrebno da češće odlazite u salon na fabanje kose i onda ništa od uštede.

-Odaberite ton koji je bliži paleti prirodnih tonova koji su postojaniji (samim tim traže i manje osvežavanja boje), pa ćete imati obavezu da na nekoliko meseci ofabate samo izrastak, a tek povremeno da osvežite- ofarbate celu kosu. (Potpuno suprotan put je odabati neku npr. jarko crvenu boju- takva kosa se farba često i svaki put se osvežava boja cele kose).

-Umeren odabir boje u kombinaciji sa profesionalnim fabanjem kose i kvalitetnimn bojama daje kvalitetniju kosu koja kao takva zadržava pigment, sjaj i svežinu boje jako dugo i onda nema potrebe da se kosa često farba.

-Nemojte često da menjate ton kojim farbate kosu- svaka promena boje traži kompletno farbanje kose koje ponekad mora i da se ponovi više puta da bi novi ton- odsjaj bio onakav kako ste ga zamislili, a ceo taj tretman ostavlja posledice po kvalitet kose koja onda slabije zadržava pigmente.

-Uložite malo više novca u šampon jer je on taj koji najviše spira pigmente iz kose, a kvalitetan šampon za fabanu kosu sa antioksidansima čuva boju i osvežava je pri svakom pranju pa ređe imate potrebu da idete u salon. Kvalitetniji šamponi su vrlo koncentrovani i kada se sve preračuna potpuno vas isto koštaju kao i najobičniji iz prodavnice, a pošto vam čuvaju boju oni vam štede novac. Kondicioneri i maske takođe čuvaju boju, ali i leče kosu pa ona opet duže zadržava pigment (što opet znači još manje odlazaka u salon).

-Probajte da nađete neki svoj ritam kojim ćete odlaziti u salon na farbanje kose- oni koji nađu pravi interval na kraju dobiju lepo ofarbanu kosu koja nije zahtevna za održavanje, a uz redovno šišanje ne traži upotrebu mnogih preparata za dodatni sjaj, kvalitet, hidrataciju, učvršćenje, regeneraciju. Sve to kosu čini vrlo rentabilnom, a naravno ništa od svih pomenutuh preparata ne može da učini da loša kosa izgleda dobro kao zdrava, negovana i lepo ofabana kosa.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online