Ponedeljak 10. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 09.12.2013.
08:00
Vestionline A

Sportovi uz koje se najlakše mršavi

Fizička aktivnost, uz pravilnu ishranu, najviše doprinosi zdravom mršavljenju. Najefikasnije vežbe za sagorevanje masnoća sastoje se od kardiovaskularnih treninga, ali i vežbi snage koje pomažu u oblikovanju tela. Kako biste zdravo izgubili kilograme, odaberite sport (fizičku aktivnost) koja vam najviše odgovara.

Samo izaberite aktivnost koja vam odgovara i budite uporni!
 

TRČANJE
Jednostavan, jeftin a vrlo efikasan način mršavljenja je trčanje odnosno džoging. Početnicima se preporučuje da kombinuju spori i lagani džoging s kratkim sprintevima i brzim hodanjem. Ovakav intervalni trening uspešno sagoreva kalorije.

VOŽNJA BICIKLOM
Bez obzira da li je u pitanju sobni bicikl ili "pravi", koji vozite napolju, vožnja biciklom dobar je način za sagorevanje kalorija. U sat vremena vožnje biciklom sagoreva se od 500 do 1.000 kalorija.

HODANJE
Brzo hodanje, odnosno pešačenje, najlakša je fizička aktivnost, a oblikuje noge, stomak i bokove. Hodanje uzbrdicom i po neravnim terenima, na primer po planinama ili šumama, sagoreva više kalorija. Umesto vožnje autom ili javnim prevozom, pešačite na posao, a svakodnevno pešačenje uveliko doprinosi zdravlju.

SKAKANJE
Svaka vrsta vežbi koja uključuje skakanje (preskakanje konopca ili skakanje na trambolini) doprinosi sagorevanju kalorija. Preskakanje vijače sagoreva više od 700 kalorija, a skakanje na trambolini 400. Odlična kombinacija su čučnjevi i skakanja - sagoreva masnoću i jača mišiće.

PLES
Jednostavan, zabavan i takođe jeftin način mršavljenja. Plesom možete da se bavite kod kuće - pustite omiljenu muziku i igrate bar sat vremena. Na tržištu postoje specijalizovani DVD-ovi pomoću kojih možete naučiti plesne pokrete. Sat vremena plesa sagoreva od 600 do 800 kalorija.

TENIS
Tenis je zabavan sport koji takođe pomaže u mršavljenju. Zahteva stalno i brzo kretanje što je idealan način za sagorevanje kalorija.

PLIVANJE
Iako je leto gotovo, ne znači da ne možete da nastavite uživanje u plivanju. Sat vremena aktivno provedenih u bazenu oblikuje celo telo i sagoreva između 600 i 800 kalorija (ali morate da plivate, ne samo da budete u vodi!).

VESLANJE
Sport koji oblikuje ruke je definitivno veslanje. Pomaže u izgradnji mišićne mase, sagoreva kalorije (500 do 600 kalorija u sat vremena) i jača celokupnu izdržljivost.

VEŽBE SNAGE
Iako su kardiovaskularne vežbe ključne za mršavljenje i sagorevanje masnoća, nemojte zanemariti i vežbe snage. Sat vremena dizanja tegova sagoreva 200 kalorija, a treneri preporučuju vežbanje tri puta nedeljno po oko 30 do 40 minuta.

KIKBOKS
Još jedna aktivnost za izbacivanje stresa iz tela je kikboks ili samo boks, koji je i idealna pomoć u mršavljenju. Sat vremena bavljenja ovim sportom sagoreva 600 kalorija.

GRUPNI SPORTOVI
Sportovi kao što su fudbal, košarka i rukomet, zahtevaju stalno kretanje i trčanje različitom brzinom i intenzitetom. Ovakva kardiovaskularna aktivnost pomaže u brzom sagorevanju masnoća, a grupni sportovi su i zabavni.

JOGA
Istezanje i joga, osim što pomažu u uklanjaju stresa, bolova u leđima i poboljšavaju fleksibilnost tela, efikasan su način i za gubljenje kilograma. Sat vremena joge sagoreva 180 kalorija i više, ako vežbate zahtevnije vežbe.

POVEZANE VESTI

Sreda 11.12.2013. 08:26
Hodanje zaista je prava blagodet, od nekoga ko se zaduvava, do nekog ko od šale pređe minimum 5 kilometara dveno, za samo nekoliko meseci...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online