Petak 24. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 03.12.2012.
08:00
auto.blog.rs A

“Srpski fića“ dobio pet zvezdica na Euro NCAP

Fiat 500L je dobio pet zvezdica na Euro NCAP (ocena performanski sigurnosti) sa ukupnim rezultatom od 83/100, koji je dobijen zahvaljujući 94% za zaštitu odraslih, 78% za zaštitu dece, 65% za zaštitu pešaka i 71% za sigurnosne sisteme za pomoć vozaču.

Fiat 500L - odlična ocena prema Euro NCAP testu
 

Rezultat je utoliko važniji ako se uzme u obzir da je od 2012 godine Euro NCAP postavio još rigoroznije granice za dobijanje 5 zvezdica u zaštiti odraslih, dece i pešaka. Radi se, dakle, o važnom priznanju koje još jednom potvrđuje pažnju koju Fiat posvećuje zaštiti i bezbednosti svih učesnika u saobraćaju.


Da bi se obezbedila zaštita putnika i drugih učesnika u saobraćaju, novi Fiat 500L je od samog početka nastao tako da zadovolji sve međunarodne standarde i garantuje najviši nivo bezbednosti koji je danas na snazi.


Standardna serijska oprema novog modela dopunjena je aktuelnim sistemima bezbednosti kao što su ABS sa B.A.S. (Brake Assist System), kao i sa poboljšanim ESC (Electronic Stability Control) koji reaguje u ekstremnim uslovima, kada je ugrožena stabilnost kada je vozaču potrebna pomoć u kontroli vozila.

ESC kod Fiat 500L je opremljen sa nekoliko vrlo korisnih funkcija:

* ASR (Anti Slip Regulation): sistem protiv proklizavanja koji je predviđen da, pri bilo kojoj brzini, uz upotrebu kočionog sistema i kontrole motora, poboljša kočenje Fiata 500L na putnim površinama sa slabim prijanjanjem.

* Hill-holder: sistem koji pomaže vozaču da prilokom polaska vozila na uzbrdici zadrži kočnicu oko 2 sekunde čime se vozač oslobađa istvremene intervencije na pedalu gasa i kočnice ili ručne kočnice.

* MSR (Motor Schleppmoment Regelung): kada se u uslovima lošeg prijanjanja podloge naglo promeni stepen prenosa, sistem MSR se aktivira i smanjuje obrtni momenat motora kako bi se sprečilo proklizavanje točkova.

* DST (Driving Steering Torque): sistem koji poboljšava bezbednost u vožnji i upravljanju vozilom. U svim uslovima na putu, "električni aktivni upravljač" automatski koriguje putanju vozila u krivini, čak i na površinama sa slabim prijanjanjem.

* Elektronska kontrola protiv prevrtanja (ERM): reaguje kada se bilo koji točak odvoji od podloge: zaista, kada sistem ustanovi mogućnost dinamičkog prevrtanja, ERM pomaže da se ponovo postigne stabilnost vozila i da se povrati kontrola vozača nad vozilom.

POVEZANE VESTI

DRUŠTVO Fića s tavana
Utorak 04.12.2012. 05:34
Srpski fica??? to od davno neposoji. kitite se sa tudim perijom
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online