Sreda 15. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 07.12.2018.
08:16
S. Đurić - Vesti A

Sa Bajagom i Harisom u 2019. godinu

Manifestacija Beogradska zima traje ove godine od 1. decembra do 31. januara, a za doček Nove godine ispred Doma Narodne skupštine nastupiće pevači Saša Kovačević i Haris Džinović, kao i bendovi Bajaga i instruktori i Dejan Petrović Big bend. U noći pred doček, 30. decembra na istom mestu nastupiće Rudimental, SARS, i Stereo MC's, dok će 1. januara na programu od 14 sati biti koncert klasične muzike, a zatim i nastupi Raste, Gramofondžija, Senidah i Disciples. U okviru manifestacije Beogradska zima očekuju se nastupi i Nevernih beba, Lene Kovačević i drugih izvođača.

A. Čukić
Momčilo Bajagić Bajaga

Momčilo Bajagić, koji će sa svojim bendom nastupiti u Beogradu 31. decembra rekao je da mu je drago što bend 35 godinu postojanja dočekuje kod kuće.

- Veoma mi je drago što smo deo programa za doček Nove godine ispred Narodne skupštine, zato što to znači da ćemo 35. jubilarnu godinu Bajage i instruktora dočekati kod kuće. Ova godina bila nam je izuzetno uspešna, imali smo mnogo velikih nastupa, od festivala Egzit i Si dens, preko pulske Arene, pa sve do Beogradske arene koja je, na našu sreću, bila rasprodata - kazao je je Momčilo Bajagić Bajaga.

On je dodao da je ovo sjajna prilika za sve on koji nisu uspeli da dođu do karata za koncert u Areni, ali i za sve goste Beograda kojih će, kako veruje, biti mnogo.

- Svi oni moći će zajedno sa nama da uživaju ispred Narodne skupštine. Sistem ozvučenja biće potpuno isti kao na koncertu u Beogradskoj areni, koji se pokazao odlično i po mišljenu publike.
Pevač Haris Džinović naveo je da Beograd već godinama parira svetskim metropolama u svojoj ponudi, ali da tamo nema ovakvih dočeka.

- Zato i dolazi toliko stranaca ovde, uskraćeni su za taj merak - rekao je Haris i dodao da će mu nastup na dočeku Nove godine biti velika čast i izazov.

Zamenik gradonačelika Beograda Goran Vesić istakao je da su za 30. decembar, za koji je program uveden poslednjih nekoliko godina kao uvertira za doček, ovoga puta posvećen mlađoj publici.

- Ove godine prvi put uvodimo i 1. januar. Tada ćemo u dva sata imati koncert klasične muzike gde će natupiti Aleksandar Sedlar, a uveče su planirani koncerti Raste, Gramofondžija i Disciples - kaže Vesić.

Manjifiko i Nele sa Novosađanima

Novi Sad kao Evropska prestonica mladih i buduća Evropska prestonica kulture u novogodišnjoj noći predstaviće se regionalnim i svetskim muzičkim zvezdama. Na Trgu slobode 31. decembra nastupiće Manjifiko, Nele Karajlić i svetski poznati ruski di džej dvojac Filatov i Karas na centralnom novosadskom Trgu slobode u novogodišnjoj noći 31. decembra. Manjifiko će predstaviti svoje hitove iz filmova "Montevideo, bog te video" i Montevideo, vidimo se!", serije "Senke nad Balkanom", kao i svog poslednjeg albuma "Šarlatan de Balkan", dok će Nele Karajlić posetiocima pružiti energiju sa bine i potpunu zabavu. Organizatori navode da doček ima za cilj slavljenje i promociju novosadske interkulturalnosti. Doček će biti realizovan na teritoriji grada Novog Sada u dva termina, 31. decembar 2018. i 13. januar 2019. godine.

"Trg bajki" i "Božićno seoce"

Goran Vesić je istakao da je posebno ponosan što će veći deo programa u ta dva meseca biti namenjen deci, kao što je "Trg bajki" ispred Ustanove kulture "Vuk Karadžić", "Trg otvorenog srca" i "Božićno seoce" ispred Hrama Svetog Save, kao i tradicionalno bogat sadržaj na Trgu Nikole Pašića. Upitan za to koliko novaca će Grad uložiti u dvomesečni program, a koliko će zaraditi Vesić kaže da će se tačni podaci znati kada se sve završi, u februaru.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online