Utorak 21. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 06.09.2018.
08:12
S. Đ. - Vesti A

Od Akademije do šou-programa

Godinama unazad gledaoci brojnih televizija mogu primetiti sve veće angažovanje glumaca za vođenje šou-programa, kvizova i drugih emisija. Danas gotovo i da nema televizije koja nema pozorišnog i filmskog glumca kao voditelja. Anđelka Prpić osvojila je naša srca ulogama u serijama "Žene s Dedinja" i "Andrija i Anđelka", a atraktivna glumica odlično se snašla i kao voditeljka nekoliko emisija.

Ivan Dobričić
Radila 48 sati svadba: Anđelka Prpić

- Dobila sam ponudu da radim emisiju 48 sati svadba. Kolege su mi govorile da je to ispod časti za glumca, a meni je taj mentalitet blizak jer sam iz Požarevca. Znam kakve su svadbe od tri dana. Privlačio me je taj svet. Danas se ne stidim toga kad pogledam emisiju - rekla je jednom prilikom Anđelka, koja vodi i kviz 100 ljudi 100 ćudi na TV Prva.

I njena koleginica Milena Vasić odlično se snašla kao domaćin kviza Totalni obrt, koji se emituje na TOP kanalu.

- Uloga voditeljke je novi izazov za mene, a posebno me raduje to što se uvek prepustim igrama i igračima. Volim da testiram svoje znanje i da vidim koliko imam sreće - kaže Milena.

Obraz uz obraz

Da su glumcima drage i uloge voditelja šou-programa, govori i činjenica da je kultnu emisiju Obraz uz obraz, vodio glumačko-bračni par Milena Dravić i Dragan Nikolić.

Bilo je tu, naravno, i čitav niz zanimljivih dogodovština. O nekima od njih pisao je reditelj Zdravko Šotra u svojoj autobiografskoj knjizi "Držeći se za vazduh". Bilo je to početkom veselih 70-ih godina, televizijski program je bio u punom zamahu, bilo je dovoljno kreativnih autora, novca i vremena za realizaciju dobrih TV projekata.

U šou su bili pozivani tada najaktuelniji umetnici, muzičari, glumci, sportisti, TV lica, koji bi na kraju svake emisije zajednički otpevali pesmu, najčešće starogradsku. Emisiju koju su vodili Dragan Nikolić i Milena Dravić, dugo je bila jedna od najpopularnijih u nekadašnjoj Jugoslaviji.

Milan Kalinić ističe da su svuda u svetu najbolji voditelji glumci.

- Zavoleo sam voditeljski posao. Glumci su scenski radnici i sve je scena. Završio sam Akademiju za pilote, a pošto mi je bilo potrebno mnogo novca da bih pilotirao, prijatelji su me nagovorili da upišem glumu. Uživao sam u tome, ali nisam pomišljao da bih mogao da budem glumac. Mada sam o glumi i razmišljao u nekim trenucima, o voditeljskom poslu svakako nisam.

A desilo se da je televizija dominantna u mojoj karijeri - rekao je Kalinić, koji je vodio nekoliko zabavnih emisija, među kojima i muzičko takmičenje Pinkove zvezde.

Da je više novca na televiziji, zbog čega se između ostalog njegove kolege odlučuju da se okušaju kao voditelji, potvrđuje i Aleksandar Radojičić, zvezda filma "Montevideo".

- To je razlog zašto sam prihvatio učešće u Iks faktoru, ali nije jedini. Da sam se time vodio, možda bih mogao da kupim stan, a ovako sam odabrao da živim u iznajmljenom i da ne vozim skupa kola. Nije sve u novcu. Mislim da će on doći, a želim i da verujem da će od umetnosti moći lepo da se živi u Srbiji. Zasad je to teško - istakao je Radojičić.

Bitan je talenat

Glumica Zlata Numanagić jednom prilikom je rekla da ne podržava to što poslednjih godina mnogi glumci postaju voditelji, iako je i sama, mada kratko, bila u tom poslu pre mnogo godina na Studiju B. Ona je, gostujući u emisiji Grand magazin rekla da se više ne bi bavila voditeljskim poslom.

- Kao što su voditelji veoma retko talentovani za glumu, a još i nisu za to obučeni, tako i mi glumci imamo vrlo malo talenta da vodimo neki program, a i nismo obučeni za to. Prilično se to neodgovorno radi. Svako danas može da bude voditelj i to je poražavajuće - smatra glumica.









 

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online