Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 09.12.2017.
07:45
S. Đurić - Vesti A

Basista u plamenu

Koncerti su prilika za sjajan provod, a muzičari često ističu da su nastupi mesto gde se razmenjuje neverovatna energija sa publikom. Ali, na koncertima se dešavaju i razne nezgode i neprijatnosti: upadi policijaca, pijani gosti prekidaju nastup, crkava ozvučenje, a dešavalo se i da pevač propadne kroz binu.

Z. K. Munja
Uplašio se: Miša Aleksić

Jedan od većih incidenata dogodio se u Istočnom Sarajevu, kada se srušio deo konstrukcije koja je držala binu, i tom prilikom je povređeno četvoro ljudi. Miroslav Ilić koji je na istoj bini nastupao neposredno pre nesreće nije bio povređen.

Svirka na prošlogodišnjem dočeku Nove godine u Kruševcu umalo se nije tragično završila za gitaristu Riblje čorbe Mišu Aleksića. Dok je publika đuskala i uživala u hitovima legendarnih rokera, na bini se odvijala prava drama. Miša se zapalio na sceni!

- Ni bini su bili postavljeni topovi koji duvaju plin kako bismo se zagrejali. Ponet atmosferom i dobrom svirkom, nisam ni primetio da sam se suviše približio topu i plamen mi je zahvatio pantalone, koje su počele da gore! Mahnito sam počeo da udaram rukom po nogavici i uspeo sam da ugasim vatru. Sreća, pa sam zbog hladnoće ispod pantalona imao vunene podgaće, one koje nose fudbaleri. I to me je spaslo. Mislio sam da ću izgoreti i prvi put sam se uplašio za sopstveni život. Sve se dogodilo u sekundi, Bora je predstavljao članove benda, a ja sam gasio vatru. Kad je to Bora video, samo je rekao: "A sada da predstavim svog plamenog basistu" - priseća se ovog neprijatnog događaja Aleksić.

Policija na setu

Neprijatnosti se dešavaju i van bine. Goga Sekulić nedavno je snimala spot za numeru "Božić" na Obilićevom vencu, kad je set prekinula policija. Prijavio ih je neko od stanara okolnih zgrada i to zbog buke.

- Bilo je neprijatno, ali je policija samo radila svoj posao. Srećom, imali su razumevanja za naš rad. Želeli su da se uvere da je sve pod kontrolom i da se neće praviti buka, jer ipak ljudi žive u okolnim zgradama - rekla je Goga Sekulić.

A Žika Jelić iz Ju grupe umalo nije poginuo kada ga je protresla struja.

- Počeo sam da motam kabl pre nego što sam pojačalo isključio iz zida, spojio sam plus i minus i počeo da se tresem. Dragi je odmah reagovao, iščupao kabl iz utičnice i spasao me. Imali smo i peh da nam izgori kombi sa kompletnom opremom, kada sam od kolena do prstiju ostao bez kože - ispričao je o svojim pehovima jednom prilikom Žika Jelić.

Lažne bombe

Poslednjih meseci sve više pevača je na meti lažnih bombaša, posebno na nastupima u BiH i Hrvatskoj. Tako je nedavno pred nastup Seke Aleksić u jednom sarajevskom klubu stigla anonimna dojava da je u lokalu postavljena bomba. Prostor je evakuisan, policija je pretraživala klub, ali Seka nije dozvolila da joj to pokvari raspoloženje već je fanovima zapevala ispred kluba i to bez muzičke pratnje.

Kada se ispostavilo da je u pitanju lažna dojava samo su se vratili u lokal i nastavili sa provodom. Sličnih problema imali su i Neda Ukraden, Jovan Perišić, Mira Škorić, koja se sa ovim problemom prvi put susrela pre nekoliko godina u Vukovaru. Međutim, to je nije pokolebalo već i dalje često nastupa u Hrvatskoj.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online