Utorak 14. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 27.01.2014.
16:06
Z. M. - A. B. - Vesti A

Spektakl: Đule i Bora oduševili zemljake!

Dve najpoznatije srpske rok grupe - Riblja čorba i Van Gog - napravili su ovog vikenda pravi pravcati rok spektakl u Beču u hali tržnog centra Lugner siti. Više od 2.000 obožavalaca najbolji je dokaz da dijaspora i te kako voli rok muziku. Ako je suditi po registarskim tablicama, osim naših zemljaka iz Austrije na koncertu su bili i ljubitelji roka iz Nemačke, Italije, Slovačke i Slovenije. Rok bendovi iz Srbije sve češće gostuju u dijaspori, a u Beču već duže vreme pune dvorane.

Provod za pamćenje: Publika u Lugner sitiju
 





I dok su ranije u dijaspori najbolje prolazili folk izvođači, sada se situacija menja i sve je više posetilaca, posebno mladih i na koncertima rok bendova. Na ulazu u tržni centar Lugner siti sat vremena pre početka koncerta mogao se videti dugačak red ljudi koji su s nestrpljenjem čekali da koncert počne kako bi uživali uz muzičare iz Srbije. Na početku nastupa Zvonimir Đukić Đule, frontmen Van Goga je rekao da postoji neki novi ritam u srcima publike u Beču.

Novi ritam: Nastup Van Goga
 


- Velika je čast za bend da gostuje u Evropi i srce mi je puno što je tako veliki broj fanova došao na koncert. Bili smo strpljivi i čekali da se povuče narodna muzika, a rok bendovi su sve traženiji u dijaspori - kazao je Đule publici koja ga je dočekala ovacijama. Osim svoji starih i dobro poznatih hitova, Van Gog je bečkoj publici predstavio i pesme sa nedavno objavljenog albuma "Neumeren u svemu". Iskusni roker imao je odličnu komunikaciju s publikom, ne skrivajući oduševljenje atmosferom na nastupu. Sa bine je napravio i nekoliko fotografija koje je postavio na društvene mreže. Ovo veče je bilo posebno za jednu devojku iz publike koja je rođendanske čestitke na bini dobila lično od Đuleta.

Za Fejsbuk: Đule slika publiku

Nakon sjajne svirke Van Goga usledio je nastavak koncerta i na bini su izašli članovi Riblje čorbe, koji su dočekani burnim aplauzom i ovacijama. I rok spektakl je nastavljen, a publika je svaku pesmu pevala zajdno sa Borom pokazujući koliko vole i poštuju jedan od najboljih i najdugovečnijih srpskih rok bendova.


U publici se moglo videti više generacija, što najbolje govori o neprolaznosti kvalitetne muzike koja povezuje i mlade i one nešto starije.


- Veoma sam zahvalan što se organizuju ovakve manifestacije i što je odziv publike tako velik. Ovakav rok spektakl je pravi pogodak i trebalo bi da se češće organizije jer očigledno postoji veliko interesovanje publike - kazao je Nemanja Damnjanović koji je na koncert došao u pratnji supruge Ružice. S njim su se složili i ostali ljubitelji rok muzike u Beču, koji su oduševljeni što su mogli da uživaju u muzici kvalitetnih bendova iz Srbije.

Autogrami za obožavaoce

Bora Đorđević bio je zadovoljan koncertom u Beču, posebno što je na istom mestu prošle godine imao podjednako uspešan nastup. Dan pred koncert on je sa Đuletom obišao Lugner siti. Mnogi naši zemljaci bili su iznenađeni i srećni što ih vide, pa su iz zaustavljali da popričaju, slikaju se sa poznatim rokerima ili dobiju autogram.

Za uspomenu: Bora Đorđević pozira za obožavaocima

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online