Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 07.04.2018.
08:28
S. Đurić - Vesti A

Razapet između Srbije i Amerike

U koprodukciji Radio-televizije Srbije i Radio-televizije Republike Srpske, počelo je snimanje nove serije "Jutro će promeniti sve" u režiji Gorana Stankovića i Vladimira Tagića. To je priča o četvoro tridesetogodišnjaka koji u raskoraku između mladosti i zrelog doba tragaju za sopstvenim mestom u društvu.

V. Sekulić
Duh Beograda: Režiser Goran Stanković sa Nikolom Rakočevićem

U centru priče je Filip, mladi diplomac ETF-a koji se iz Amerike nakratko vraća u Srbiju rastrzanu nesigurnostima, koliko je njima rastrzan i sam junak. Lik Filipa igra Nikola Rakočević.

- Najveći izazov bilo je prikazati proces suočavanja sa sopstvenim likom bez egocentirčne vizije o sebi kao superheroju. Za svakog od nas je važno da se suočimo sa sobom bez projekcije o tome da li će nas podići na pijedestal porodica ili posao. Serija bi mogla biti potraga za odgovorom na pitanje šta je uspeh i koliko se traži smisao života u besmislenim situacijama - kazao je Rakočević. Njegovu majku u seriji igra Anita Mančić.

V. Sekulić
Ponovo u školi: Nebojša Dugalić, Nikola Rakočević, Anita Mančić i reditelji Goran Stanković i Vladimir Tagić

- Neverovatno mi je to da smo i mi u njihovim godinama postavljali ista pitanja, bili generacija koja se bori normalno da živi. Gledaoci će moći da se prepoznaju u ovim pričama. I ja sam kao i Filip na fakultetu bila u inostranstvu i vratila se u državu u kojoj su bile restrikcije struje. Neke stvari nikako da se promene. Ja lično volim ovakve serije, urbane priče koje prikazuju stvaran život - rekla je Anita Mančić. Njenog supruga, a oca glavnog junaka, glumi Nebojša Dugalić.

Promo
 

- Evo po drugi put glumim oca Nikoli Rakočeviću. Ovo mi je prvi snimajući dan i do sada smo imali dve scene - kazao je Nebojša Dugalić, koji uvežbava dijalog pred set u beogradskoj osnovnoj školi "Pavle Savić".

Snimanje iz prikrajka budno prati gomila mališana, učenika ove škole koji su ujedno i statisti. Svaku pauzu koriste da se okupe oko glumaca, porazgovaraju s njima i s pažnjom prate šta rade njihove starije "kolege" dok čekaju da sami stanu ispred kamera u scenama u kojima su oni glavni akteri.

Promo
 

Dečko koji obećava

Glavni junak je Filip, dečko koji obećava, stipendista prestižnog kalifornijskog univerziteta Berkli. Nakon nekoliko godina provedenih u Americi, on se vraća u Beograd, ali će njegova naizgled kratka poseta trajati duže nego što je planirano.

Filipov povratak okupiće njegove dugogodišnje prijatelje, Ljubu, Anđelu i Aleksandru. Kroz borbu sa životnim izazovima jedne generacije, serija pokušava i da dočara duh današnjeg Beograda, priča o ljudima koji žive u njemu, o onima koji iz njega odlaze, ali i onima koji mu se vraćaju...

Promo
 

Režija serije je poverena Goranu Stankoviću i Vladimiru Tagiću koji ističe da je ova priča umetnički i metaforični prikaz fenomena sa kojima se svi neizbežno suočavamo u nekom trenutku - krizom identiteta, otuđenjem, potrebom za pripadanjem i rastrzanošću između realnosti i snova.

Emitovanje na jesen

"Jutro koje će promeniti sve" snima se na više od 300 lokacija u Beogradu, biće angažovano više od 200 glumaca, a radi se 40 polučasovnih epizoda. Emitovanje je planirano za jesen na RTS-u, a prikazivaće se tri puta nedeljno. Osim Nikole Rakočevića, Anite Mančić i Nebojše Dugalića, igraju i Jovana Stojiljković, Andrija Kuzmanović, Isidora Simijonović, Milan Marić, Miona Marković, Miodrag Dragičević, Milica Stefanović, Marko Janketić, Hana Beštić, Miodrag Krstović, Zinaida Dedakin, Jasmina Avramović i mnogi drugi.


 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online