Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 03.01.2018.
22:58
Vestionline A

Glumac odbio ponudu iz Holivuda: Neće da glumi u filmu gde su Srbi loše prikazani

Aleksandar Filimonović postao je poznat srpskoj javnosti po ulozi u seriji "Ubice mog oca". On je tumačio je lik tenisera Dejana, dečka ubijene Milice.

youtube.com/Nele Kaiman
Odbio nepristojnu ponudu: Aleksandar Filimonović

Aleksandar već neko vreme živi u Americi, ima 34 godine, član je MENSE i govori nekoliko jezika. Upravo tamo dobio je jednu, slobodno možemo reći, nepristojnu ponudu. Naime, ponuđeno mu je da ide na audiciju za film u kome su Srbi jako loše prikazani. Glumac je ovu ponudu odbio, a informaciju podelio sa svojim prijateljima na Fejsbuku. To je ujedno bio i njegov način da čestita rođendan svom menadžeru.

Evo šta je Aleksandar napisao na ovoj društvenoj mreži:

"Povodom audicije na koju sam odbio da odem gde su Srbi tendeciozno loše prikazani:

Danas je mom agentu 66. rodjendan, pravi filmski lik, ako misli da ne vredis, bez blama će ti reći da izađeš iz kancelarije, što se posla tiče - surovi biznismen. Zovem ga da mu čestitam, malo se ispričamo, kaže on - znaš Aleks, kad si mi pre neki dan odbio audiciju za koju sam se baš iscimao da ti obezbedim, nimalo mi nije bio prijatan osećaj... Ali znaš, veoma te poštujem kao čoveka, u ovom poslu naći ljude moralno čiste je neviđena retkost. Nisam srećan zbog onoga, ali sad postajemo pravi prijatelji.

Naravno da je los osecaj, mučan. Da se razumemo - ne obuzme mene filmski oblik zadovoljstva i šljaštećeg čistog obraza kada odbijem (ne prvu) takvu priliku da napravim ozbiljniji iskorak u Holivudu. Osećaj je neprijatan, jadan, tužan, teško mi je da spavam tih par noći zbog prilike koja mi se smešila, a koju odbijem zbog jednog tihog glasa iznutra, koji kaže svoje ispravno mišljenje pored fantastičnih Egovih pokliča i zaslepljujućih priča o skorom uspehu, moći, novcu, slavi, pa i ljubavi prema svojoj profesiji. A onda kad te stigne ta muka, a vidi da ne popuštaš, ulizuje se pričama kako samo malo ako se prodaš posle možeš puno da pomogneš kao uspešan glumac, da ispuniš svoje snove, svojih bližnjih, svoje zemlje... tu je najbolnije izdržati, jer ti lepim rečima prodaje izdaju i mami te na ono sto znaš da iskonski nije dobro. Ali ako prodamo svoja moralna načela zarad bilo čega, makar nečeg dobrog, posadili smo seme nesreće koje će proklijati i ucrniti sve za šta smo se borili.

Prođe par dana, podigne čovek glavu i nastavi dalje, sa osmehom, ostao sam čist i ako uspem ovde, svet će videti pravi primer onog najlepšeg srpskog i ljudskog, ono što svi u sebi imamo i za šta je najvažnije da se borimo.

Pozdrav i srećan rođendan mom agentu, drago mi je da je video ono srpsko što želim da pokažem svetu."

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online