Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 31.12.2017.
21:21
Vestionline A

Filmovi koji su obeležili 2017. godinu

Pošto je godina pri kraju, vreme je da se rezimiraju utisci i proglase filmski "pobednici" za 2017. godinu.

pixabay.com
Film je najbolji izgovor da se ostane kod kuće

Na vrhu liste najboljih filmova 2017. godine našao se film koji je premašio očekivanja. Možda nije svačiji "cup of tea" ali je zasluženo broj 1.

1. Blade Runner 2049 (2017)

Svaki segment ovog filma je za prepričavanje i analiziranje, kao i za razmatranje danas tako izazovne problematike kao što su mesto i uloga veštačke inteligencije, na primer. Vizuelni i intelektualni spektakl, umetnički ugođaj bez premca, ''Blejd Raner 2049'' je film koji je zbog svega toga ne samo dostojan naslednik slave i značaja svog prethodnika, već i priča dostojna jednog Filipa K. Dika.

2. Wind River (2017)

Ono što čini ovaj fim posbnim su brutalno realne scene od kojih dobijate trnce, u kombinaciji sa hladnom okolinom koja dodaje na napetosti. Ima par scena koje ću definitivno pamtiti još dugo vremena koliko su dobro snimljene.

Film ima jako puno sličnosti sa Sicariom, odličnim trilerom iz 2015, a koji je također napisan od strane Taylora Sheridana, koji je za ovaj film preuzeo i režiju te pokazao da je itekako sposoban za oboje.

3.  Logan (2017)

Logana je najbolje opisati kao akcionu pustolovinu sa elementima SF-a pa čak i vesterna. Isto tako treba naglasiti da se film nikako ne ustručava od upotrebe nasilnih krvavih scena pasvakako zaslužuje svoju +18 granicu.

Hugh Jackman i Patrick Stewart su odlični u svojim ulogama i zaslužuju apsolutno svaku pohvalu.

4. Planeta majmuna: Rat (2017)

"Planeta majmuna: Rat" završetak je trilogije za koju sada možemo reći da je; jedna od kvalitetnijih filmskih trilogija u zadnje vrijeme. Film je iznenadio, prvenstveno što se očeke brzi akcioni film pun borbi, umesto toga to je drama kojoj treba vremena da se pokrene i krene sa akcijom. No, iako film zna biti često dosadnjikav, što mu je definitivno najveća mana, sporije razvijanje radnje na kraju postiže željeni utisak pa kada prespavao noć imam još bolje mišljenje o njemu.

5. Ferdinand (2017)

Urnebesna komedija koja ne ostavlja ravnodušnim, ni mlade, a ni starije. Zagarantovanih sat i 45 minuta smeha i bola u vilici. Ako vam treba malo opuštanja i lepo provedeno vreme, ovaj crtani je definitivno za vas. 

Odličan je za porodičan provod!

6.  Dunkirk (2017)

Film nudi neke stvarno "breathteaking" scene borbe, i Nolan uspeva da ugura svoje rasplete, no mislim da bi se on trebao vratiti onome što najbolje radi, a to su izmišljeni događaji. Tokom filma ćete primetiti i da nema ni kapi krvi u scenama borbe, što je nekako bilo bezveze te je samo pridodalo anemičnosti filma. Pravi primer filma koji se više usresređuje na stil nego na sadržaj "style over substance".

7. Wonder (2017)

Veoma dirljiva drama u kojoj je prikazana ljubav jedne majke, jednog oca i jedne sestre. Konstanta borba sa predrasudama i društvom u kojoj mali dečak drži lekciju svog života. Odlično prikazana svakodnevna situacija koja može svakome da se desi. Džulija Roberts i Oven Vislon su odlična kombinacija i provereni "ključ" uspeha. Preporučujem!

8.  American Made (2017)

"American Made" je film inspirisan istinitim događajima, a koji prate mladog američkog pilota Berija Sila, koji biva upleten u razne mutne poslove, od obavljanja niskih letova sa ciljem hvatanja položaja pobunjenika po prašumama Centralne Amerike do krijumčarenja kokaina za jedan od najpoznatijih kartela svih vremena.

Tom Kruz je solidan u filmu, što ne čudi pošto se već pokazao dobar u kombinaciji sa rediteljem Dagom Limanom. Solidan akcionii film koji će zasigurno zadovoljiti većinu publike.

9. Despicable Me 3 (2017)

Ovaj film je bio jedan od filmova na mojoj listi "must watch", ali je daleko premašio moja očekivanja.Iako mi je prvi deo najbolji, ovaj film je stvarno odlično odrađen. Ako se pitate da li je i za vas, vašu decu, celu porodicu... moj odgovor je veliko "DA"! Uživajte!

10. It (I) (2017)

Pogledajte film, komentare ostavljamo vama... Ako smete!

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online