Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 27.11.2017.
14:31
Vestionline A

Da li će Čerčil "doneti" Oldmanu prvog Oskara? (VIDEO)

Britanski glumac Geri Oldman, po ocenama kritičara, briljira u ulozi premijera Ujedinjenog Kraljevstva Vinstona Čerčila u filmu "Darkest Hour", pa se već spekuliše da bi ta rola mogla da mu donese i prvog Oskara u karijeri.

Tanjug/AP
Geri Oldman kao Vinston Čerčil u filmu "Darkest hour"

"Fizička pojava je bila najveći izazov"

Uprkos tome što važi za jednog od najboljih glumaca današnjice, Oldman je dosad samo jednom bio nominovan za Oskara - 2012. godine za glavnu ulogu u špijunskom trileru "Tinker, Tailor, Soldier, Spy".

Publika i kritika su, međutim, saglasni da bi britanski glumac mogao da se domogne najprestižnije filmske nagrade već krajem februara iduće godine, i to za ulogu Vinstona Čerčila u ostvarenju "Darkest Hour".

Nakon projekcije filma na festivalu u Torontu u septembru, publika je na nogama aplaudirala Oldmanu i ostatku ekipe. BBC podseća da festival u Torontu "ima njuh" za naslove koji će se okititi nagradama, a upravo je Oldmanova interpretacija Čerčila privukla najviše pažnje na toj smotri.

Kako se sezona nagrada bliži, Oldman nerado govori o svojim šansama za Oskara.

- Osećam se vrlo srećnim, vrlo počastvovanim što mi je ponuđena ta uloga, i što sam je na kraju odigrao. Tako da sam time dobio sve što sam želeo da dobijem. Bilo šta više od toga je šlag na torti - kazao je glumac u intervjuu za BBC.

Ipak, zamoljen da se konkretnije izjasni o svojim šansama, Oldman je rekao: "Kada bih dobio Oskara na kojem bi pisalo 'Geri Oldman, najbolji glumac za Darkest Hour', ne mogu da smislim bolju ulogu za koju bih ga dobio".

Promo
 

BBC ističe da je Oldman kao Čerčil oduševio i publiku i kritiku, a njegova transformacija iz tihog glumca u voljenog britanskog vođu iz perioda Drugog svetskog rata, kako se navodi, zaista je izuzetna.

- Znao sam da ne izgledam kao on, ali sam mislio da uz malo rada mogu da dostignem približnu boju glasa. Izazov uloge bila je fizička pojava, s obzirom da igrate nekoga čija je silueta tako ikonična - navodi Oldman.

"Sa 65. godina je skakutao kao 30-godišnjak"

Dodaje da je gledao snimke Čerčila i da je uvideo da je nekadanji britanski premijer bio prilično živahan.

- Sa 65. godina je skakutao kao 30-godišnjak, imao je iskru u sebi, njegove oči bile su žive. Znate da ga svi zamišljamo kao depresivnog, džangrizavog čoveka sa cigarom, ali iz snimaka i onoga što sam čitao, otkrio sam da je bio živahan i pokretan. Nadao sam se da ću to uspeti da prikažem - objašnjava on.

Čerčil je jedna od najpoznatijih ličnosti iz britanske istorije. Njegovi govori poznati su ne samo na Ostrvu, nego i širom sveta. Međutim, upravo to što je reč o osobi koja je bliska publici, može biti problem za glumca koji ga igra.

Dodatni izazov je to što se lik Čerčila pokazuje u velikom broju filmova i TV serija, a igrali su ga neki od najčuvenijih glumaca, poput Majkla Gambona, Brajana Koksa, Timotija Spala, Džona Litgoa...

Publika i kritika ocenjuju da je Oldmanova rola u filmu "Darkest Hour" "100 odsto nekontaminirani" Oldman, navodi BBC. Zato ga i svrstavaju i među glavne favorite za Oskara.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online