Ponedeljak 13. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 29.07.2013.
21:18
Srna A

Mamurni agent pucao u Kenedija?!

Ubijeni američki predsednik Džon Kenedi je pogođen dva puta iz različitih pravaca, detalj je atentata u novom dokumentarcu na ovu temu. Jedan metak je "stigao" od agenta tajne službe Džordža Hikija, koji se vozio u automobilu iza Kenedijevog i koji je slučajno ispalio hitac iz pištolja.

Kenedi je "dobio" dva metka, a jedan je došao iz pištolja mamurnog tajnog agenta, koji nije umeo da rukuje sa pištoljem koji je nosio...
 

Prema navodima u filmu, incident je zataškan da tajna služba, koja je zadužena za obezbeđenje predsednika, ne bi bila osramoćena. Tako su i nastale brojne nejasnoće nakon atentata.

Dokazi u novom dokumenatarnom filmu zasnovani su na radu veterana australijske policije Kolina Meklarena, koji je četiri godine sproveo istražujući atentat na Kenedija. Meklarenove tvrdnje zasnivaju se na radu Hauarda Donahjua, koji je proveo dve decenije, tragajući za dokazima o atentatu na Kenedija.

Meklaren i Donahju navode da su agent Hiki i njegove kolege noć pre prolaska konvoja kroz Dalas proveli u pijančenju. On kaže da su agenti kobnog jutra, po svem sudeći, bili mamurni i ističe da je pronašao dokaz da Hiki nije prošao obuku za rukovanje pištoljem "Ar-15", koji je nosio.

Slučajno pucao u predsednika

Meklaren je uveren da agent nije namerno pucao na predsednika.

"To je pre bio nesrećan slučaj usled sveopšte zbrke", naglasio je Meklaren.

"To je bio prvi put da predsednika prati u automobilu i prvi put je u ruci držao pištolj, koji je nosio to jutro", rekao je Meklaren, prenosi američki dnevnik "Hafington post".

Prema toj teoriji, Li Harvi Osvald, koji je uhapšen zbog atentata na Kenedija, pucao je na bivšeg predsednika nakon čega je Hiki potegao pištolj. Međutim, vozila su naglo zakočila, pa je agent slučajno ispalio hitac. Upravo taj metak pogodio je Kenedija u potiljak.

Meklaren je izrazio uverenje da je Hikijev pištolj bio drugačijeg kalibra od municije koju je koristio Osvald. Osvald je ubijen pre nego što se pojavio pred sudom zbog atentata.

POVEZANE VESTI

Utorak 30.07.2013. 07:44
Kao u filmu "Pulp fiction", sprdacina. Mada su prave ubice, kao i gde i od koga su bili postavljeni, profesionalci, trezni i mirni, dobro placeni, nikako nervorzni revolverasi, dobro poznate. Osvald je bio samo zrtveni jarac. Jos jedan dokaz kako se "istina" u "zapadnoj demokratiji" servira.
Sreda 07.08.2013. 22:18
He, he... U toj Americi kao slucajno opali pistolj, pa pijani bezbednjaci... Pa nista manje nego u predsednika drzave... JFK je platio glavom gubitak Kube... Tamo je propalo mnogo,prethodno investiranih dolara... A onda su Amerima u predsoblje stigli i Sovjeti... Previse cak i od JFK...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online