Sreda 8. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Sreda 18.05.2011.
14:06
S. Đurić - Vesti A

Brat Novica glumi Tomu

Posle više od dve godine priprema u Beogradu je konačno počelo snimanje filma o životu i delu legendarnog pevača Tome Zdravkovića. Pored brojne glumačke ekipe, pevača koji su poznavali Tomu u filmu je angažovan i njegov brat Novica Zdravković kome je dodeljena glavna uloga.

Ozbiljno shvatio glumu: Novica Zdravković

- To je u stvari umetnički film koji je diplomski rad jednog studenta akademije. Ne znam sve detalje, ali sam pročitao scenario i mnogo mi se svideo. Nisam imao potrebu bilo šta da dodajem, jer je dečko odlično odradio priču. Vidim da je impresioniran Tomom i drago mi je što mu je baš njegov život inspiracija za film. Siguran sam da će gledaocima biti dočarano na pravi način lik i delo mog brata - kaže Novica Zdravković.


I vi glumite u filmu?
- Da ja glumim Tomu jer ličimo, što je logično jer smo braća. Snimljeno je već nekoliko kadrova i moram priznati da sam se dobro snašao. Snimili smo scene gde pevam njegove pesme, ali i one u bolničkoj postelji, gde se prikazuju poslednji dani mog brata. Znam da će se snimati na više lokaciji, odnosno restorana. Između ostalog reditelj je izabrao i beogradsku kafanu "Mažestik", koja je bila omiljeno Tomino mesto, gde je provodio noći i noći.
 

Sve teže do tezge

Osim što ste angažovani na snimanju filma, šta još radite?
- Nastupam kada me neko pozove. A, kad nema poziva ništa. Šta da radim. Uglavnom su to vikendom nastupi po beogradskim splavovima - kaže Novica.

Da li je došlo teško vreme za pevače?
- Kriza udara po svima, pa i po pevačima. Ne mogu nešto da se pohvalim da imam mnogo posla, ali šta je tu je. Radite kad imate neki hit, kad nemate ništa. Sve je teže naći tezgu.

Kako ste se snašli kao glumac?
- Nema tu šta da se snalazim, sve je spontano. Glumim lik pevača, što sam i ja, i još mog brata. Pevam njegove pesme, dobra je ekipa i zanimljivo mi je na snimanju. Ozbiljno sam shvatio posao i potrudiću se da na najbolji mogući način dočaraću Tomin lik i pesme. Moram priznati da je to izazov za mene.
 

Koliko vam znači što je Toma poslužio kao inspiracija za film?
- Ovaj mladi čovek je izabrao mog pokojnog brata kao lika i čoveka koji je obeležio jedan lep period. Toma je interesantan zbog svog načina života i stvaralačkog rada. Bio je boem i kao takav je umro, što je mnogima impresivno. A meni lično je satisfakcija, što je život mog brata izabran kao tema filma. Smatram da on to zaslužuje. To je i za mene velika stvar. Posle 20 godina od njegove smrti ljudi će se podsetiti njegovog lika i dela, što je za svaku pohvalu.
 

Priča se da će i Šaban Šaulić da glumi u filmu?
- Interesantno je da će se pored vrhunskih glumaca poput Bore Todorovića, Danice Maksimović u filmu pojaviti i dosta pevača, među kojima Šaban Šaulić i Merima Njegomir. Dragan Nikolić je trebao da glumi jednu od glavnih uloga, ali kako sam čuo mnogo je zauzet na nekim drugim snimanja, tako da će morati da uzmu nekog drugog glumca, ali ne znam još koga. Drago mi je naravno i zbog Šabana, jer je i on deo tog vremena.
 

Šaban sa perikom

- Biće mi zadovoljstvo da se pojavim u takvom filmu. Kada je pokojni Toma pevao imao sam kosu, ali nema problema, vrlo rado ću za ulogu da stavim i periku kako bi slika iz tog vremena bila što autentičnija - rekao je Šaban Šaulić. On će u brojne kolege nastupati i na koncertu posvećenom Tomi Zdravkoviću "Pesme moje", koji je zakazan za 31. maj u Zadužbini Ilije M. Kolarca. Pored njega nastupiće i Usnija Redžepova, Merima Njegomir, Ana Bekuta, Marinko Rokvić, Dragan Kojić Keba, kemal Monteno, Aco Pejović i Milan Topalović.

POVEZANE VESTI

Sreda 18.05.2011. 14:28
Konacno nesto dobro.
Ponedeljak 06.06.2011. 22:40
dobar potez.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online