Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 07.01.2011.
14:12
O. Đoković - Vesti A

’’Prebio’’ Lazu Ristovskog

Kako vreme odmiče, spretni Valjevčanin Tomislav Mitrović (36) dokazuje da se u životu snalazi kao i u svojoj kaskaderskoj struci

Film ''Beli lavovi'': Milan Žutić, Vuk Kostić i Tomislav Mitrović
 

Žitelj Francuske od 2000. godine toliko je dobro usavršio francuski jezik da ga bez greške koristi i kao redovni predavač na pariskoj Akademiji za kaskadere, jedinoj u Evropi, koju pohađa stotinak studenata.

Uplovio je i u glumačke vode i do sada je imao uloge u TV serijama na Kanalu+ i FR 2, povremeno igrajući i na pozorišnim scenama.

Na reliju: Pobednica ''Survajvera'' Žad Handi sa učesnicima
 


- U avgustu sam u Srbiji snimao emisuju kanala Motors TV, pod naslovom "Žad na ekspediciji". Žad Handi je pobednica francuskog Survajvera (rijaliti-šou o preživljavanju u divljini), ovog puta u ulozi voditeljke emisije. Putuje po svetu, u Srbiju je došla na reli, a emisija je bila toliko uspešna da je do sada reprizirana četiri-pet puta. Imala veliki odjek, a posebno me raduje što je istovremeno to bila i promocija Srbije kao turističke destinacije - priča Tomislav.

Pariz je moj grad: Tomislav Mitrović

Ovaj junak svakojakih kaskaderskih, životno opasnih, vratolomija zapeo je za oko i Lazaru Ristovskom, koji ga je angažovao za film "Beli lavovi".


- Dobio sam ulogu kriminalca u ekipi sa Vukom Kostićem. E, tukao sam se sa Lazom i u filmu "ubio boga u njemu". Film je sada na montiranju, u bioskopske sale ulazi u maju. Tema je Srbija u današnje vreme, tu trenutnu situaciju režira Laza, koji je i producent i glumac - otkriva Tomislav.


A kao takvog Tomislava je primetio i režiser Luk Beson, za kojeg snima već dva meseca.


- I to u Beogradu. Evo, upravo sam se vratio sa snimanja. To je pravi holivudski projekat i ne može da ne uspe. Luk u ovaj film mnogo polaže, ali ne smem ništa više da kažem, takav mi je ugovor.


Za Tomislava nema predaha, upravo sprema za TV FR 2, jednosatnu reportažu o školi i Akademiji u kojoj predaje. Uskoro će na red doći i Tomislavljev reli Trans Adriatik od Pariza do Valjeva.


- Ponovo, u julu i avgustu, ići ćemo kroz celu bivšu Jugoslaviju. Već se prijavilo šezdesetak džipova sa stotinak Francuza, Španaca, Belgijanaca, Švajcaraca, svi željni avanture. Biće to 15 dana uživanja i druženja, a za mene organizatora to je spoj zadovoljstva i koristi - priča Tomislav.

Odlična zarada


- Ja sam deo tima Srpske kaskaderske asocijacije koju vodi Slaviša Ivanović. To je jako dobro organizovana grupa kaskaderskih profesionalaca. Osnovno nam je zanimanje angažovanje na filmu. Dok se u Srbiji plaća po srpskim cenama, u svetu je to odlična zarada. Iako je, na primer, plaćanje u Parizu deset puta veće nego u Srbiji, interesantno je da srpski kaskaderi ne žele da idu na Zapad. U Srbiji i okolnim državama imaju posla tokom cele godine i za srpske prilike zarađuju solidno - otkriva Tomislav.


Uzdignute glave ističe da je sa stalnim mestom boravka u Parizu uspeo da ostvari sve svoje želje i snove: "Pariz je moj grad". Dodaje da je stalno aktivan u produkciji, da završava scenario koji se zbog nedostatka vremena krčka duže vreme, ističe da su mu svakodnevno društvo, uglavnom, ljudi iz sveta filma i sa kojim sarađuje.


- One koje neizmerno cenim, sada su mi prijatelji i to je velika sreća i bogatstvo - zaključuje naš sagovornik i dodaje da je za 2011. već ugovorio četiri filma.
 

Redovan u matici


- U Srbiju idem jednom mesečno. Volim njenu prirodu, tamošnje prijatelje, vožnju džipovima, hranu, ali i primećujem da danas u svetu svi isto žive, odnosno, kako se snađu u svojoj okolini. I u Srbiji se oseća uticaj Evrope, sve je brže. Beograd je, sa evropskim radnim vrmenom, postao, kao i Pariz, stresan grad i tu više nema povratka - analizira Tomislav.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online