Sreda 8. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 23.09.2014.
07:41
D. Dušanić - Vesti A

Sneki najberićetnija po svadbama

Nedavno su muzičari koji rade na svadbama i privatnim veseljima otkrili da je Snežana Babić Sneki (47) pevačica koja dobija najbolji bakšiš.

Sneki dobija najveće bakšiše
 

- To je za mene kompliment posebno što su to rekli muzičari koji dobro znaju ko i kako radi. Uvek sam se trudila da izgradim dobar odnos sa publikom, nikada nisam pravila razliku između onih koji dolaze na moje nastupe u diskoteke, klubove, koncerte ili na privatna veselja. Zna se da su pevači poput Šabana Šaulića i Snežane Đurišić već godinama majstori za takva slavlja, a čim sam se našla uz njih znači da sam dobro ispekla svoj zanat - kaže Sneki, koja je ponosna što je ljudi zovu da im peva na svadbama.


- Veoma sam počastvovana, jer je svadba za mnoge najvažniji dan u životu. Ne može svaki pevač da peva na ovakvim veseljima. Oni koji gostuju po klubovima pevaju oko 50 pesama, dok se na koncertima izvede oko 20-ak numera. Na privatnom veselju je druga priča, mora pevač da ima širok repertoar, ali i da se bude dobar psiholog koji će znati da se prilagodi gostima, da proceni kad šta treba zapevati kako bi ih razveselio. Taj posao nema pravo niko da nipodaštava, jer je lep, ali i veoma težak.


Koje pesme vam gosti najviše traže da im pevate?
- Pevam svoje, ali i tuđe hitove, posebno stare kompozicije, kao i namenske pesme. Iako mediji brojne pesme predstavljaju kao popularne i kako navodno narod želi da ih sluša, one na svadbama uopšte nisu tražene. Drago mi je što publika voli moje pesme, pa često izvodim moj prvi hit "Neka stari ko voleti ne zna", pa " Caki, Cale", "Takni me takni"... Znam da i kolege pevaju moje pesme, a nema većeg uspeha za pevača nego kad ti muzičari kaže da na tezgama toliko sviraju tvoju pesmu da im se popela na vrh glave.


Zbog koje vaše pesme slušaoci puste suzu?
- Gotovo uvek kad zapevam numeru "Tuđina" neko zaplače, a slično je i sa pesmom "Nije kuća na prodaju". To su pesme koje diraju u dušu, u čijim se stihovima mnogi prepoznaju.


Nekada ste snimali za PGP RTS, a kom jatu sada pripadate - Grandu ili Pinku?
- Nemam potrebu da pripadam bilo kome. Sa svima sam u dobrim odnosima i lepo sarađujem. Ja sam nezavisna sam, radim kako mislim da treba i od svog imena sam napravila brend. Gostujem u emisijama na Pinku, Grandu, BN, Prvoj...


Da li ste počeli sa priprema koncerta kojim ćete proslaviti 25 godina karijere?

- Krajem godine ću ući u ozbiljnije pregovore i dogovore sa organizatorima i sponzorima. Uz pravi tim napraviću lep performans koji dugujem beogradskoj publici i obeležiti dve i po decenije na estradi. To je jubilej vredan pažnje, a moja karijera je brilijanta i ponosna sam zbog toga.

Nekad su pevači sa sobom na tezge nosili sveske - pesmarice, kako se vi snalazite kad zaboravite tekst?

- Pesmarice nikad nisam imala, jer sam oduvek lako i brzo pamtila tekstove slušajući pesme. Nemam poseban sistem i zaista znam mnogo pesama. Ne volim kada vidim da pevač čita tekst sa telefona ili s papira, to mi je nepoštovanje prema gostu. Ako si pevač, onda moraš da naučiš da pevaš mnogo pesma. Nedavno je jedan gost poželeo da mu zapevam "Proklet ti je svaki dukat" koju sam snimila pre više od 15 godina. Zamolila sam da malo sačeka, pa sam u pauzi potražila kako idu reči. Snalazim se na razne načine, a pomažu i muzičari.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online