Sreda 15. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 17.12.2013.
14:41
S. Đurić - Vesti A

"Evrosong je izazov za mene"

Sergej Ćetković predstavljaće 2014. godine Crnu Goru na Evrosongu u Danskoj. Ovaj pevač i kompozitor ovih dana vredno radi na pesmi i sprema se za takmičenje.

Prijatelji na sceni: Sergej Ćetković i Miroslav Ilić

- Upravo se sa svojim producentima nalazim u studiju i radimo na pesmi. Uporedo sa tim osmišljavam i čitav nastup, odnosno kako će to finalno da izgleda na velikoj sceni u Danskoj - kaže Sergej Ćetković.


Recite nešto o pesmi sa kojom ćete nastupiti?
- Biće to još jedna ljubavna priča, nešto u čemu sam se već mnogo puta oprobao. Nadam se da će publika prepoznati moj lični pečat i pronaći deo svoje lične priče u stihovima nove pesme.


Otkud ideja da idete na Evroviziju?
- Sa zadovoljstvom sam prihvatio poziv RTVCG i čast mi je što ću predstavljati Crnu Goru na izboru za pesmu Evrovizije. Imamo dovoljno vremena da osmislimo nastup i nadamo se dobrom plasmanu ove godine. Ovo je još jedna stranica u mojoj biografiji i još jedan izazov u mojoj 14-godišnjoj karijeri.


Šta za vas znači to što idete na ovo prestižno takmičenje?

- I pored toga što smatram da je ESC najveći festival tog tipa i zaista veliki muzički televizijski šou, moj komentar se uvek odnosio na nedostatak kvalitetnih kompozicija na njemu. Nadam se da ćemo uspeti da se valjano predstavimo i da će se pesma slušati.

Turneja po regionu

Da li sledeće godine planirate koncert u Beogradu?
- Nakon Evrosonga u planu je i novi CD koji se nadam da ću završiti do kraja 2014. godine, jer je prošlo skoro četiri godine od izlaska "2 minuta". Takođe spremam i koncertnu turneju po regionu i povratak na veliku scenu Centra Sava, gde sam proveo mnogo lepih trenutaka i večeri, pevajući sa svojom publikom. I svim čitaocima želim srećnu Novu 2014. godinu i Božić!

Kako komentarišete to što Srbija nema predstavnika?
-Žao mi je što Srbija ove godine neće imati predstavnika i voleo bih da odluka RTS nije konačna. Voleo bih da neko od mojih kolega bude u Kopenhagenu, pa da zajedno podelimo još jedno lepo iskustvo i kao i do sada budemo podrška jedni drugima.


Kada će publika premijerno čuti pesmu?
- Nadam se do kraja februara kada je i planirana premijera video spota.


Na koliko jezika ćete snimiti pesmu?
- Moj tim producenata i ja pažljivo smo pratili šta se dešava na evropskoj muzičkoj sceni i i želimo da pesmu snimimo na što više jezika ne bi li se što bolje predstavili publici u Evropi. Mogu reći da sam veoma zadovoljan kako radne verzije već dobijaju oblik ozbiljne pesme, koja podjednako snažno zvuči i na engleskom i na našem jeziku.


Kako će izgledati vaš nastup, da li ste već osmislili nešto?

- Želim da skrenem i zaokupim pažnju svojom muzikom, ne stavljajući u prvi plan nastup i scenske efekte. Inače, ne vidim sebe kao nekog ko bi sa svojih gotovo dva metra visine skakao po sceni i spremio neku neverovatnu koreografiju. Želim da sve bude što jednostavnije i da pesma sama kaže kako da se ponašamo.


Da li ste tražili neki savet od kolega koji su već učestvovali na Evroviziji?
- Razgovarao sam sa svojim kolegama koji su imali priliku da budu na Evrosongu i mnogo mi znači njihova podrška i saveti. Trudim se da iskoristim njihovo iskustvo i dobro se pripremim za sve ono što me očekuje u Kopenhagenu. Imao sam priliku da sve uživo posmatram 2012. godine u Bakuu, tako da iskustvo već postoji, samo što ću ovaj put biti na sceni, a ne u publici.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online