Nedelja 2. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Subota 23.02.2013.
14:40
D. Dušanić - Vesti A

Truju nas mlekom i panikom

Mnogi pevači koji imaju decu u strahu su nakon priča o zatrovanosti mleka, kupuju organsko i mleko od pirinča, a problem je kako objasniti deci.

SRAMOTA ŠTA NAM RADE: Maja Nikolić

Zbog medijske prašine koja se podigla oko prisustva kancerogenih materija u mleku u Srbiji, mnogi pevači koji imaju decu ili unučiće su u panici.

Međutim, ima i starijih poput Slobodana Vasića koji su se žestoko uplašili. On je na Tviteru napisao da dnevno pije litar mleka i dodao: "Ako je mleko kancerogeno, kako se priča, ja sam nadrljao. Da znate koga da krivite. A baš mi se živi!"


- Ovo je strašno! Jutros uđem u prodavnicu i ne znam šta da kupim. Za šta god se uhvatim, prođe mi kroz glavu da je možda neispravno i kancerogeno. Ne bih ja ni trunku marila za sve ovo što se priča i dešava da nemam malo dete. Sreća, moja Anastasija ne pije mnogo mleka, pa se tešim da joj neće naškoditi. A zatrovaše nas i ova bezvezna nagađanja. Potpuno nas sludeše da više ne znam šta da radim. Ako nas ne otruje ništa drugo, otrovaće nas ovakve informacije - kaže Mina Kostić, mama četvorogodišnje Anastasije.


Nataša Đorđević ovih dana svađa se sa 14-togodišnjim sinom Aleksandrom i to zbog mleka! Dete bi da pije mleko, ona mu brani i eto problema.


- Uopšte mi nije jasno o čemu se ovde radi i nije mi svejedno. Moj Aleksandar obožava mleko i pio bi ga po ceo dan. Pokušavam da mu objasnim da treba da smanji, bar ovih dana, dok se ne iskristališe koje mleko valja, a koje ne, molim ga da se urazumi, a on mi kaže: "Kako da ne, hoću da pijem mleko koliko mi se pije i tačka!" - jadikuje Nataša.

PIJE SAMO ORGANSKO MLEKO: Tijana Dapčević sa Vukom

Slične muke ima i Maja Nikolić sa šestogodišnjim sinom Lazarom.
- Sramota! Pitam se samo koliko je ovakvih stvari zataškano. Katastrofa je da postoji makar i samo sumnja da nam je hrana zatrovana. Već smo zaraženi virusima krize, morala, laži, lopovluka... Ogroman broj ljudi u Srbiji umire od raka, sad mi je jasno i zašto - kaže Maja Nikolić.


Naravno, ima i onih koji nisu u panici zbog mleka ili problem rešavaju na drugi način.

- U ovoj zemlji je sve moguće, ali ne dozvoljavam sebi da utonem u opštu histeriju i pogubim živce. Dileme rešavam tako što četvorogodišnjem sinu Vuku kupujem organsko mleko. Jeste skupo, ali bar sam mirna šta mi dete pije - kaže Tijana Dapčević, dok Biljana Jevtić nikako da objasni sinu zašto mora da smanji sa mlekom koje pije maltene umesto vode.

BRINEM ZA ĆERKU: Mina Kostić
 


- Već duže konzumiram pirinčano mleko u prahu, mada u kući uvek imamo veće količine običnog mleka koje moj sin Ivan obožava, kao i jogurt. Objašnjavala sam mu da bi trebalo da smanji, on se buni i nije mu jasno zašto sad uvodimo nova pravila. S druge strane, zar će nam zaista od kojeg litra ranije nabavljenog, a sada konzumiranog mleka biti loše?! Ko zna koliko smo tog mleka do sada već popili?! Treba biti oprezan, ali odavno nam je zatrovana hrana, voda, vazduh, nezdravo živimo, a i dalje sve jedemo, pijemo i živi smo - smatra Biljana.

Olja ne paniči

- Pratim šta se dešava sa mlekom, ali nisam u panici. Ima milion drugih stvari o kojima se ne zna, a veoma su nezdrave, mi ih jedemo, pijemo, udišemo. Naravno da kao majka moram da vodim računa o svom detetu i uznemirim se svaki put kad čujem ovako nešto, ali nisam od žena koje paniče Što se mleka tiče, moj četvorogodišnji Pavle nije neki ljubitelj, pije ga u malim količinama, mnogo mu je draži jogurt - kaže Olja Karleuša.

POVEZANE VESTI

Subota 23.02.2013. 18:43
Ne razumem zasto se ovaj problem vezuje za decu pevaca i njihovu decu, zar ne pogadja sve? Da nije to mozda zbog uticaja i znacaja koji estrada ima u novoj vladi?
Subota 23.02.2013. 15:46
Valjda su prvo trebalo bi da objasne sojoj deci da ne zamenjuju vodu sa mlekom. Voda ima najznačajniju ulogu u ishrani.
Subota 23.02.2013. 14:42
Niko nas ne truje, nego se opet igraju sa narodom!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online