Nedelja 19. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Utorak 25.09.2012.
21:35
Blic A

Lepa Brena se bori sa trombozom

- Prvu trombozu sam pregurala 2004. godine, ali sam nakon toga nastavila sa velikim radom i iscrpljujućim tempom života. To što se bolest ovog leta ponovila, predstavlja ozbiljan alarm. Ukoliko se ne sanira na vreme, posledice mogu biti infarkt srca, moždani udar ili embolija pluća - kaže Lepa Brena u iskrenom razgovoru za "Blic".

I pored bolesti, Lepa Brena ne odustaje od pesme
 

Slavna pevačica dobila je trombozu 2004. Tada joj je na nastupu poplavela ruka i počela da trne zbog začepljenje glavne vene supklavije. Ovog leta bolest se vratila u obliku tromboze potključne vene.

Otkazali ste sve koncerte. Priča se da ćete zauvek prestati da pevate?


- Neću prestati da pevam. Samo mi je potrebna pauza i jedan možda malo duži odmor. Živim maltene pod stalnom tenzijom i sve što se dešava na poslu ili u porodici doživljam previše emotivno. Drugo, ta moja spartanska, vojnička disciplina i perfekcionizam deluju destruktivno na mene. Čini mi se da nikada nisam znala da se potpuno odmorim od svojih obaveza. Osnovni problem je što, i kada odem na odmor, previše razmišljam ne samo o tome šta je trebalo da uradim, već šta je trebalo i drugi ljudi da urade. Ta psihička prenapregnutost dovela me je do ponovne tromboze.
 

Plašite li se?

- Nisam uplašena, ali uhvati me ponekad kriza. Ja sam radoholik i uvek razmišljam šta ću i kako ću dalje da radim. Drugo, tu su i moja deca kojoj treba da se nađem i da ih usmeravam kroz život. Svaki roditelj dobro zna koliko je teško biti i profesionalac na radnom mestu i dobar i privržen roditelj svojoj deci. Sama sam kriva što sebi nisam dala više oduška.


Hoćete li ići u Ameriku da se lečite?

- Sistem lečenja tromboze koji ovde imam isti je kao i u Evropi. Za sada ne smem da putujem avionom. Čekamo da nakon rekanalizacije vene vidimo koliko je ona otvorena. Kada od naših lekara budem dobila dozvolu da letim, ići ću u Ameriku po drugo mišljenje. Od 28. jula, otkad sam nakratko otišla u bolnicu, vodim drugačiji način života. Rano ležem i rano ustajem i prosto je neverovatno koliko mi je to povratilo snagu. Odlično se osećam, osvežila sam se i imam snage.

- Drugo, izbegavam vesti. Toliko smo od ranog jutra zatrpani lošim informacijama koje će vas, sve da ste najzdraviji na svetu, baciti u bedak, što se kaže. Čovek zaboravi da bez zdravlja nema ni sreće ni rada. A rad je bio suština mog života. Volela sam da radim i uživala sam u svom poslu. Sada sam u prilici da oslušnem organizam, a sve što radim, radim pod strogom lekarskom kontrolom. Tromboza može biti opasna, ali lekari veoma vode računa o svemu. I naši stručnjaci, verujte mi, ni najmanje ne zaostaju za kolegama iz sveta.

POVEZANE VESTI

Utorak 25.09.2012. 21:39
Иако сматрам да нема неке гласовне способности, морам одати признање да неке њене пјесме радо слушам, желим јој успјешан опоравак.
Sreda 26.09.2012. 06:56
Najveća zvezda i najbolja mačka ex Yu bez obzira da li zna da peva ili ne! A hitova ima ko Madona, različitih žanrova i ritmova. Utoliko veću težinu imaju njene reči da je "Sistem lečenja tromboze koji ovde ima isti kao i u Evropi"..."naši stručnjaci, verujte mi, ni najmanje ne zaostaju za kolegama iz sveta!" A gospoda ministri putovali po svetu da se leče! Svaka joj čast za ove reči! Jedna je Brena!
Sreda 26.09.2012. 02:54
путуј фахрета посалами све горе
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online