Četvrtak 16. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 27.07.2018.
18:12
Ž. Marković - Vesti A

Unuci ispune i dušu i kuću

Naši zemljaci koji su na privremenom radu u Švajcarskoj, cele godine sanjaju vreme ferija kada uglavnom odlaze u rodni kraj i tamo provode odmor s najbližom rodbinom. Ima i onih koji odmor koriste i da odu na druge destinacije, na more u Grčku, Španiju ili još dalje, na neka baš egzotična mesta. Uglavnom svi prvo bar na dan-dva svrate u zavičaj, a onda idu dalje.

Privatna arhiva
Na okupu tri generacije: Gajdurovići u Kobišnici

Trenutno u Srbiji i Republici Srpskoj u blagodetima rodnog kraja uživaju familije Gajdurović iz Kobišnice, Petrović iz Supske, Stojnić iz Gradiške, Adamović iz Isakova i Obrenović iz Zvornika.

U vlaško selu Kobišnica kod Negotina stigla je familija Gajdurović iz Balštala u kantonu Soloturn. Krsta i Jelena su povratnici iz Švajcarske i dočekali su sinove Dragana i Dejana sa snajkama, unucima i praunucima.

- Puna mi je duša kad vidim unuke i praunuke u dvorištu. To je za primer i drugima, da dolaze na odmor kući i posete roditelje. Ne mogu da opišem koji je to osećaj, kad je puna kuća i u svakom ćošku se unuci i praunuci igraju - kaže Krsta Gajdurović, rođeni Mokranjac.

Svadba u Loznici

Ljupko Obrenović iz Herisaua je dve nedelje odmora proveo u rodnom Zvorniku, u Republici Srpskoj, a najlepše mu je bilo na svadbenom veselju kod rođaka u Loznici.

On je penziju zaradio u Švajcarskoj i pre dva meseca se vratio u Kobišnicu, selo iz koga mu je supruga Jelena.

Miroslav i Svetlana Stojnić su sa decom iz Herbruka u istočnoj Švajcarskoj stigli u rodnu Gradišku u Republici Srpskoj, gde će provesti najveći deo odmora.

- Ići ćemo na Kozaru, na razna jezera, posetićemo familiju i kolege i naravno da ćemo motorima praviti izlete. Obavezno ćemo biti na Motorijadi u Gradišci. Slavićemo ženin rođendan kao i svake godine uz muziku uživo sa porodicom, kolegama i prijateljima. Takođe ćemo posetiti i bolnicu u Gradišci, da vidimo kako je sređeno posle nedavne donacije koju smo uputili iz Švajcarske. Posetićemo i prihvatilište za decu s posebnim potrebama - kaže Miroslav Stojnić, koji je iz Herbruka i okoline uputio brojne humanitarne pošiljke.

Ilija Adamović koji sa ženom Malinom radi i živi u Švajcarskoj, u Vinterturu, dane odmora koristi u rodnom selu Isakovu kod Ćuprije, gde ga je dočekala majka Kosana, a kako kaže, obišao je i restorane u obližnjoj Soko Banji ispod Rtnja.

Iz Supske u banju

Porodica Petrović, Toplica i Snežana sa decom koji žive u Cirihu, odmor od 15 dana su proveli u rodnom selu Supska kod Ćuprije, a posetili su i Vrnjačku Banju.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online