Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 06.04.2018.
05:00
Vesti A

Dečji radovi ukras konzulata

Kao i svake godine pred Vaskrs i ove je, po tradiciji, dr Miško Jovanović sa svojim učenicima iz kantona Cirih, priredio izložbu u konzulatu Republike Srbije u Cirihu. U prostorijama konzulata posetioci mogu da vide nagrađene radove na temu uskršnjih motiva i da uživaju u pravim umetničkim delima.

Vesti
Maštoviti: Učenici iz Ciriha (Silfeld)

- Vaskrs je jedan od najvećih pravoslavnih praznika, pa se svake godine trudim da sa svojim učenicima iz Ciriha osmislim izložbu, koja će biti drugačija i kreativnija od onih koje smo imali prethodnih godina. Zato smo ove godine organizovali posebne radionice u svakoj od osam grupa. Učenici su imali zadatak da urade grupni rad, uskršnje jaje, samostalno birajući tehnike i materijal za rad. Bili su podeljeni u četiri grupe i svaka od njih je osmislila jedan deo zajedničkog rada - kaže za "Vesti" profesor Jovanović.

Prema njegovim rečima cilj je bio da kroz grupni rad i integrativnu nastavu učenici neguju narodnu tradiciju i običaje, razvijaju svoju kreativnost, umetnički dar, ali i da razvijaju toleranciju, poštuju drugačije stavove.

Ivan i Jelena odabrali najbolje

Žiri su kao i prethodnih godina sačinjavale poznate ličnosti pa tako i tradicionalno naša izložba nosi naziv Poznati biraju najlepše radove. Ove godine su u žiriju bili glumac Ivan Bosiljčić i pevačica Jelena Tomašević koji su imali veoma težak zadatak da proglase pobednike, jer su radovi učenika bili sjajni. Ipak su doneli odluku i prvo mesto je pripalo učenicima iz Dietikona, drugo mesto učenicima iz Opfikona (starija grupa), treće mesto su podelili učenici iz Ciriha (Silfeld) i učenici iz Opfikona (mlađa grupa), a četvrto mesto učenici iz Ciriha (Kapeli, druga grupa). Svi učenici će biti nagrađeni diplomama.

Učenici su sa oduševljenjem prihvatili rad u grupi i pokazali veliku želju da baš njihov rad bude najuspešniji.

Na početku je profesor svakoj grupi dao osvrt na simboliku farbanja uskršnjih jaja, njihov značaj i posebnost Uskrsa kao jednog od najvećih pravoslavnih praznika. Učenici su tako naučili nešto više o našoj narodnoj tradiciji, a osim stvaralačkog duha kod njih se osetila i takmičarska atmosfera. Đaci iz nekoliko škola su se potrudili da njihov rad bude najuspešniji, a oni najbolji su biti nagrađeni diplomama, a njihovi radovi će se naći na izložbi u Konzulatu Republike Srbije u Cirihu.

Pratimo kako napreduju

- Vaskršnja izložba radova dece koja pohađaju nastavu na srpskom jeziku u Cirihu i okolini postala je već tradicija u ovom diplomatskom predstavništvu - kaže za "Vesti" Zoran Jeremić, generalni konzul Srbije u Cirihu.

On dodaje da su radovi izloženi u prostoriji gde se radi sa strankama, pa praktično svi naši građani koji nekim poslom dođu u konzulat imaju priliku da razgledaju izložene dečje rukotvorine.
- Novi radovi svake godine da tako kažem, "smene" one od prošle godine, a često su to radovi iste dece, pa može da se prati i njihov rad i napredak - ističe konzul Jeremić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online