Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 13.03.2018.
05:00
Ž. Marković - Vesti A

Uz mlade se i roditelji druže

Kulturno-umetničko društvo "Nikola Tesla" iz Lucerna organizovalo je martovsku zabavu 2018. Pred oko 700 posetilaca od kojih su neki morali da se smesta i na balkon sale, domaćini su uz gostujuća udruženja Božur iz Otvila am Zea, Zavičaj iz Vintertura, Ostrog iz Vila i Kolo iz Badena, priredili zabavu za pamćenje.

Ž. Marković
Nastup domaćina: KUD "Nikola Tesla" iz Lucerna

Publika je bila vrlo zadovoljna.

- Nigde ne bismo mogli da sakupimo toliko mladih na jednom mestu da nije folklornih društava. Svaka čast ovoj omladini koja voli da igra, uči nove koreografije i nastupa na zabavama - kaže Marinko Vukajlović, počasni predsednik KUD-a "Nikola Tesla" iz Lucerna.

- Ovo je predivno veče, sa puno folklornih igara, a pogotovo mnogo lepih krajiških pesama iz rodnog kraja - kaže Milo Todić iz Vila.

KUD Zavičaj iz Vintertura

- Imamo troje dece, Stefana, Jovanu i Bojanu, a svi igraju u KUD-u "Nikola Tesla". Nema lepšeg od toga, mnogo smo ponosni na njih i pratimo svaki njihov korak na bini, gde god da igraju - izjavio je Miodrag Milojević rodom iz sela Milojevića sa Manjače.

Plakete

Milan Vukajlović, predsednik "Tesle" je predstavnicima gostujućih udruženja uručio plakete u znak poštovanja i dobrih međusobnih odnosa, a takođe je plakete podelio i najzaslužnijim članovima udruženja iz Lucerna.
- Zahvalio sam se javno sa bine svim gostijućim udruženjima, a ponoviću to još jednom putem naših novina "Vesti" jer su nam stvarno uveličali ovo veče. Veliku zahvalnost dugujem i članovima upravi koji su radili bez prestanka.

Prepuna sala gostiju

Ponosna je i Slobodanka Pavlović rodom iz Loznice.

- Moja ćerka Violeta igra u Kolu iz Badena. Idem svuda s njom i dajem joj podršku gde god nastupa i tako je i meni interesantnije jer upoznam gradove u Švajcarskoj - kaže Slobodanka.

- Došli smo iz Vila kod naših prijatelja u goste, a cilj nam je da se što više družimo i da se naša deca sprijatelje u što većem broju. - kaže našem dopisniku Dragan Vasiljević, predsednik SKC iz Vila pri kojem deluje folklorna sekcija Ostrog.

Među brojnim posetiocima na ovoj zabavi bile su i familije Savić iz Užičke Požege, Palačković i Malbašić iz Banjaluke, Mirović sa Romanije, Dubovac iz Župskog Aleksandrovca, Pavlović iz Loznice, Trifunović iz Ćuprije, Milojević sa Manjače, Vasiljević i Gostić iz Kožuha i druge.

POVEZANE VESTI

ŠVAJCARSKA Ruskinja srpske krvi
ŠVAJCARSKA Fešta kod "Tesle"
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online