Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 07.12.2018.
22:27
B. Miličić - Vesti A

Bajići žive za fudbal

Bojan Bajić je rođen u Nemačkoj u porodici prve generacije jugoslovenskih gastarbajtera. Radi kao trgovac polovnim automobilima i zadovoljan je poslom. Supruga Slađana je medicinska sestra. Žive u Erlangenu gde je Bojan sa šest-sedam godina počeo da igra fudbal i danas je predsednik FK Jugoslavija koja se takmiči u Krajs klasi. On je po potrebi i igrač, a najčešće je golman ekipe.

B. Miličić
Cela porodica na stadionu Bajerna

Sinovi Lazar i Nikola su uz njega zavoleli fudbal i krenuli očevim stopama. Videvši da suprug i sinovi žive za fudbal, rado im se, kao vatreni navijač, pridružila i Slađana i zajedno su prava sportska, odnosno fudbalska porodica. Kada se uveče i za vikend okupe svi, najčešća tema razgovora je fudbal, bilo da je reč o ekipama i rezultatima obojice sinova, FK Jugoslaviji ili minhenskom Bajernu.

Bajići su porodica koja dugo živi u Nemačkoj, ali ne zaboravlja otadžbinu i zavičaj. U Krnjevo kod Velike Plane, zavičaj porodice Bajić odlaze redovno. Ove godine su sinovi prvi put išli na odmor u Krnjevo bez roditelja i kažu da tamo vole da odu. Lepo im je među vršnjacima i našim ljudima. Oba dečaka dobro govore srpski, jer se tako u kući govori, poštuju se i čuvaju srpski običaji i tradicija.

Lična arhiva
Porodica Bajić na jednom slavlju

- Mi smo rođeni u Nemačkoj, ovde živimo i poštujemo ovu državu, ali smo Srbi i volimo svoje i toga se držimo - kaže Bojan Bajić.

On je uzor svojoj deci bio i kada je sport u pitanju. Prve fudbalske korake sa pet-šest godina Lazar (18) i Nikola Bajić (17) napravili su na fudbalskom igralištu uz oca. U međuvremenu sinovi su prošli sve mlađe selekcije i sada su na vratima prvog tima, što će se starijem Lazaru dogoditi godinu dana pre Nikole.

Lazar je standardan igrač A juniora U19, a već je igrao za prvi tim FK Bajersdorf 1926 koji se takmiči u Landesligi. Mlađi Nikola je još u sastavu U19 u ekipi FSV Erlangen-Bruk i verovatno će već sledeće godine zakucati na vrata prvog tima.

Do 13 godina braća su igrala zajedno u ekipama Simensa i Eltersdorfa, a posle su se razišli i sa uspehom igraju u ekipama koje se takmiče u različitim grupama u Landesligi. Obojica nose dresove sa brojem 10, tako da su na poziciji kreatora igre koji pripremaju teren za napadački red u ekipi.

B. Miličić
Dresovi najdraža odeća: Bojan Bajić sa sinovima

Škola važnija od lopte

Kao talentovane dečake stručnjaci su Lazara i Nikolu uključili u četvorogodišnji program Fudbalskog saveza Nemačke koji je posvećen mladim talentima.

- Za sada oni dobro napreduju, posvećeni su fudbalu, imaju tri puta sedmično treninge, a za vikend igraju utakmice. Pored toga Lazar i Nikola su i dobri učenici u gimnaziji i za nas roditelje je ipak na prvom mestu škola pa onda fudbal. Smatramo da je teško stići do profesionalnog bavljenja fudbalom i života od toga, zato želimo da oni završe školu i tako sebi obezbede posao - ističe Bojan Bajić.

Cela porodica na stadionu Bajerna

- Naši sinovi, ali i supruga i ja smo navijači minhenskog Bajerna i njihove utakmice i rezultate pratimo redovno. Tokom boravka u Minhenu iskoristili smo priliku da posetimo Alijanc arenu, kupimo navijačke dresove i druge sitnice. Dečacima je to mnogo značilo, a i nama je bilo lepo - kaže s osmehom Bojan Bajić.
 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online