Ponedeljak 29. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 02.01.2018.
19:11
R. Lukić - Vesti A

Fudbaleri slavili na svom terenu

Srbi u Hanoveru su Novu 2018. godinu najvećim delom dočekali uz bogatu trpezu i narodnu muziku u svojim domovima ili poluprivatno u restoranima. Mladi su se i ovaj put najradije odlučili za diskoteke, ali bilo ih je i u Kongresnom centru gde se pevalo i veselilo na trospratnim plesnim galerijama.

R. Lukić
Celu noć se igralo: Dame su prve povele kolo

Pa, ipak, za naše ljude je najveselije bilo u restoranu Radenka Lazarevića Laze, na stadionu Sparte u Langenhagenu. Veteran FK JU 96 koji je pružio sve uslove za ugodno i bezbedno novogodišnje slavlje.

Goste su na vratima dočekivali Peđa Vejić i Dražen Trivić, a posle pozdravnog govora predsednika Radivoja Mataruge počeo je "obračun" s bogatom trpezom punom srpskih specijaliteta, koje su spremile supruge fudbalera.

Dva praseta i jedno jagnje na ražnju i ovaj put, sa suprugom Gordanom, poklonio je poznati klupski sponzor Čedo Dabetić. Za one koji su Novu godinu želeli da dočekaju veselo, a da se ipak ne ogreše o pravila božićnog posta, kuvar Branko Smiljanić pripremio je posna jela.

Budiša sa starim društvom

Aleksandar Budiša, raniji trener FK JU 96, koji se vratio iz Frankfurta i božićne praznike provodi kod roditelja u Bad Zahsu na Harcu, sa ove planine prevalio je više od 300 kilometara da bi Novu godinu dočekao sa starim društvom.
- FK JU 96 se dobro drži. Stabilan je na petom mestu, ali sam uveren da momci s mojim kolegom Nedeljkom Mičićem mogu i mnogo više. Bez povreda mogli bi i u viši takmikčarski rang - kaže Budiša, koji je razmenio mišljenje sa aktuelnim trenerom Mičićem.

R. Lukić
Složni domaćini: Predsednik Mataruga (u sredini) sa radnom ekipom

Nemačka piva i penušavo vino tekll su kao nabujali potočić pored stadiona, a u izobilju je bilo i bezalkoholnog pića. Konobari Dražen Trivić, sa elegantnom leptir-mašnom i šef restorana Radenko Lazarević neumorno su se provlačili između popunjenih stolova i igrača koji uz muziku benda Jovice Ivanovića nisu prestajali da igraju.

Repertoar muzičara prošarao je brda i doline cele Srbije, Republike Srpske, Crne Gore i gotovo svih krajeva bivše Jugoslavije.

Pevalo se i igralo do zore, a poslednji gosti dočekali su i jutro.

Podela rada

Organizatori su za posao i posluživanje gostiju do ponoći zadužili veterane, a posle ponoći dužnost su predali prvoj ekipi. Tako su do ponoći u pokretu pretežno bili Dražen Trivić, Duško Bubulj, Goran Tešić, šef restorana Radenko Lazarević i predsednik kluba Radivoj Mataruga, a posle ponoći trener Nedeljko Mičić "na teren je izveo" prvotimce Damjana Bućana, Romea Sargića i Đorđa Tešića.

R. Lukić
Dobri drugari: Goce Radeski i Radenko Lazarević sa društvom

Napolju su petarde postajale sve tiše, a inspirativna pesma "Kišo tiho padaj, od noćas sam sama" sve glasnije se rasipala mokrim travnatim terenima na kojim će naši fudbaleri u 2018. godini da se bore, a uvereni su i izbore plasman u viši rang.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online