Utorak 21. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 26.10.2017.
20:55
D. Jovičić - Vesti A

"Vesti" u Nemačkoj: Kolo se igra srcem

Nedavno je u Gagenauu održan osmi folklorni festival Sa srcem u kolo u organizaciji Srpskog kulturnog centra "Vuk Stefanović Karadžić" iz Raštata. Brojnim gostima i prijateljima dobrodošlicom se obratio Danijel Tadić, predsednik domaćina, koji je istakao da je ova priredba "vrhunac njihovog rada".

N. Martić
Prijatelji na sceni: Zajednička slika svih učesnika

- Počastvovan sam i srećan odazivom pozvanih društava i dolaskom naših prijatelja iz Bazela, Manhajma, Šorndorfa i Hohajma. Potrudićemo se svim srcem da budemo dobri domaćini i da se svi prijatno i lepo osećate - kazao je Tadić u prepunoj Merkur hali. Posetioci su uživali u lepoti i čarima folklora i narodnog stvaralaštva, pesmi i igri, a program su vodile Aleksandra Botić i Sandra Fusuljević.

N. Martić
Dečiji ansambl "Kikca" iz Bazela

Prva se na bini pojavila ženska pevačka grupa domaćina i pesmom "More izgrejala nane" najavila festival, a potom su se prigodnim programom predstavili učenici Dopunske škole na srpskom jeziku iz Raštata. U prvom delu folklorne večeri nastupili su najmlađi i najslađi folkloraši domaćina, društva "Dobroslav Radovanović Kikac" iz Bazela i Sloge iz Manhajma.

N. Martić
Igra "Dimko Delija" Domaćini iz Raštata su zatvorili festival

Posle muzičke pauze nastavljen je program folklora nastupom Dunava iz Hohajma, manhajmske Sloge i "Kikca". Ženska pevačka grupa "Kikca" izvela je nekoliko izvornih pesama, potom su zaigrali folkloraši Nove generacije iz Šorndorfa, da bi festival završili domaćini - SKC "Vuk Stefanović Karadžić".

Posle nastupa folklornih ansambala Danijel Tadić je gostima podelio poklone i zahvalnice i najavio sledeći festival 2018. godine.

N. Martić
Pozvao na novo druženje: Danijel Tadić, predsednik SKC

Zahvalnice

Danijel Tadić je za saradnju koja traje godinama dodelio zahvalnice Aleksandru Škoriću, svešteniku parohije i Crkvene opštine Karlsrue, i predstavnicima klubova Sloga iz Manhajma, Teodoru Tomaševiću i Draganu Jovičiću, Nova generacija iz Šorndorfa Saši Radovanovu i Mikiju Milovanoviću, Dunav iz Hohajma Dražani Prtljagi, predstavniku "Kikca" iz Bazela Draganu Lukiću, učiteljici Dopunske škole u Raštatu Mirjani Milošević, predstavniku Sloge iz Štutgarta Tomislavu Sofraniću i SKC Karlsrue Mirjani Žakić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online