Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 27.02.2018.
20:22
G. Gligorević - Vesti A

Veče dobrih dela

U MDG sali SKUD Oplenac održan je tradicionalni godišnji humanitarni banket i obeležena je slava Sveti Simeon Mirotočivi humanitarne fondacije "Stara Raška". Domaćini iz fondacije, udruženi s volonterima i članovima SKUD "Oplenac", svoje goste, prijatelje i donatore dočekali su lepim programom i ukusnom posnom večerom, srdačno i gostoljubivo kako to krajem februara čine već 14 godina.

Vesti
Lomljenje slavskog kolača uz kumove slave Tubiće

Prelomljen je i slavski kolač uz prisustvo kumova slave Dragane i Jelenka Tubića i njihove dece Mirka, Alekse, Stefana, Ognjena, Danice i Milice, koji su svi redom i talentovani igrači SKUD Oplenac.

Kumovi slave za narednu godinu su Tanja i Velimir Roglić, bivši elitni folkloraši Oplenca sa sinčićem Damjanom koji je, uz roditelje, već naveliko "zaražen" folklornom igrom i pesmom.
Još od osnivanja 2004. godine, "Stara Raška" svoj godišnji banket i glavno donatorsko veče posvećuje deci Raške oblasti kojima od donacija, sakupljenih te večeri i tokom godine, obezbeđuje božićne novčane poklone. Tako je bilo i ovog Božića kada je 600 dece dobilo po 100 dolara.

Vesti
Gosti u sali SKUD Oplenac

Kanadska fondacija "Stara Raška" je sestrinska beogradskoj organizaciji osnovanoj 2000. godine. Zajedno se bore i pokušavaju da poboljšaju uslove za život i rad ugroženog stanovništva u opštinama Prijepolje, Priboj, Nova Varoš, Sjenica, Novi Pazar i Tutin.

Pokretačka snaga kanadske fondacije je njena predsednica Dragana Varaklić, i sama poreklom iz Raške, tačnije iz Prijepolja. Sa suprugom Goranom, poznatim biznismenom, i petoro dece neguje veze sa svojim narodom i svojom zemljom na najlepši način, pomaganjem siromašnoj deci, a time i njihovim roditeljima i nerazvijenim krajevima u kojima žive.

Naravno, donatori, ljudi dobrog srca i visoke svesti jesu oni koji iz godine u godinu omogućavaju sve akcije "Stare Raške". Iako po rečima Dragane Varaklić ne raste broj donatora, konstantan je priliv donacija za fondaciju, pa je i osnovna vrednost njenog delovanja u Raškoj oblasti njena redovna prisutnost, a božićne akcije fondacije postale su tradicija i nešto što se sa radošću iščekuje.

Delovanje "Stare Raške" podržavaju i druge humanitarne organizacije poput Srpske bratske pomoći, najstarije na severnoameričkom kontinentu, dobročinstva "Jovan Dučić" i najmlađe na ovim prostorima "Malog sveta". Predstavnici te tri organizacije došli su na banket, a članovi "Malog sveta" uručili i svoju donaciju.

Zabava do kasno u noć

Tradicionalno, i ove godine je izveden umetnički program posvećen istoriji Stare Raške i srpskog naroda u kojem su učestvovali glumci amateri Srpskog pozorišta "Toronto" i članovi SKUD "Oplenac. Stefan Tubić recitovao je pesmu Desanke Maksimović "O poreklu", a laganim korakom, blistavim osmehom, prelepim nošnjama i svojim umećem folkloraši "Oplenca" zaslužili su veliki aplauz. Ljiljana Marković iz Srpskog pozorišta "Toronto" čitala je monodramu Gojka Roglića o Ani, ženi Stefana Nemanje. Snežana Petrić pevala je "Vezak vezla djeva Marija" i "Pesmu kralju Dragutinu" uz pratnju Radeta Petrića, Radeta Mićića i Bojana Radulovića. Pomenuti su i dete ratnik-kaplar Momčilo Gavrić, Milunka Savić, žena s najviše ratnih odlikovanja i Vasilija Vukotić, kćer serdara Janka Vukotića. Za raspoloženje gostiju koji su se družili i u kolu uživali do kasno u noć bili su zaduženi orkekstar Ivana Radovanovića Vanile i Oplenčev orkestar.

 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online