Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 05.01.2018.
00:44
Đ. Barović - Vesti A

Na bini najviše 36 igrača

Na nedavnom sastanku Saveta Evropske smotre srpskog folklora dijaspore i Srba u regionu u Banjaluci izglasane su i neke novine u budućem funkcinisanju Saveta, ali i kada je reč o najstarijem takmičenju ansambala dijaspore.

O.Đoković
Za koreografiju najviše 18 parova: KUD Mladost Pariz

- Dogovorili smo da se muzika uz koreografiju, bilo da sviraju orkestri uživo ili da se pušta sa CD-a, ocenjuje istim brojem bodova zato što je bilo dosta zamerki da više bodova donose orkestri, a to više i košta društva. Takođe, odlučili smo da se ubuduće u broj učesnika na bini ne računa i orkestar, a da se na bini može pojaviti najviše 36 igrača, odnosno 18 parova - objašnjava Dragan Ivašković, predsedavajući Saveta Smotre i dodaje da je odluka Saveta da se ubuduće striktno pridržava svih propisanih propozicija.

Nemačkoj ostaju dva glasa

Na sastanku je usaglašeno i da ubuduće u Upravnom odboru neće pisati imena članova, već zemalja koje ga čine: Nemačka, Švajcarska, Austrija i Slovenije. Tokom sastanka, predstavnik Švajcarske, Nenad Milenković je tražio da se Savet glasanjem izjasni da se Nemačkoj ukinu dva glasa u Savetu. Javnim glasanjem ovaj predlog je odbijen.

Bez Saveza Austrije i Hrvatske

Na sastanku Saveta Evropske smotre jedini odsutni bili su predstavnici Saveza Austrije i Hrvatske.
I dok predstavnik Hrvatske nije mogao da dođe iz objektivnih razloga, Savet je pozvao naše Austrijance da se među sobom dogovore oko predstavnika, kako bi se izbegla svaka mogućnost zabune.

Ivašković dodaje da je odlučeno i da se ubuduće Dečja evropska smotra održava svake druge, neparne godine, a da će se na nekom od kasnijih sastanaka utvrditi i kada: proleće ili jesen. Novina koja je izglasana je da će koreografija na Dečjoj smotri trajati šest minuta, a da mogu da učestvuju samo oni koji imaju 16 godina na dan Smotre, kako bi se izbegli raniji nesporazumi.

Dolaze "Ameri" i "Englezi"

U Banjaluci će ove godine u takmičarskom delu učestvovati i "Amerikanci", odnosno kulturno-umetničko društvo iz Milvokija, dok će se u revijalnom delu prvi put pojaviti i jedno društvo iz Velike Britanije.

Predstavnik Saveza Rumunije postavio je pitanje da li će učešćem društva iz SAD biti narušen osnovni koncept, da je reč o evropskoj smotri, međutim većina članova je mišljenja da tek u slučaju masovnijeg učešća društava sa drugih kontinenata treba menjati i ime smotri u - svetska.

Velika zahvalnost Mići Ćetkoviću

Članovi Saveta su jednoglasno poželeli brzo ozdravljenje Mići Ćetkoviću, doajenu Smotre i predsedniku Predstavništva RS u Nemačkoj, koji je nedavno imao tešku saoraćajnu nesreću.
- Hvala Bogu, izašao je iz kome, počeo je i da priča, pa smo se na kratko čuli. Ćetkoviću zaista dugujemo veliku zahvalnost na entuzijazmu i energiju da se Smotra razvije na nivo na kome je danas - istakli su članovi Saveta.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online