Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 07.01.2019.
18:10
Z. Mirković - Vesti A

Pokloni i za male Irance

Klub Jedinstvo Švehat ne zaboravlja na najmlađe i upornošću predsednika Krste Petrišorevića nije prekinuta tradicija uručenja novogodišnjih paketića.

Z. Mirković
Tradicija nastavljena: Okupljeni u klubu Jedinstvo

- Kada sam pre tri nedelje teškog srca otkazao dugo najavljivani Jesenji bal i Deda Mraz šou nisam mogao da se pomirim s tim. Sve to je otkazano zbog neozbiljnosti mnogih. Molio sam da se na vreme prijave deca koja bi došla, da kao i svake godine pripremimo paketiće i da se ne desi kao pre da spremimo ogroman broj paketića, a pojavi se malo dece - objasnio je Petrišorević.

On je ukazao da je klub bio u teškoj finansijskoj situaciji jer je otkazao prethodne dve velike manifestacije - Spasovdansku igranku i gradsku feštu, čime su izostali uobičajeni prihodi, a uz to je sve manje članova koji dolaze u klupske prostorije.

- Nekim novinama pokušavamo da privučemo nove ljude i zadržim nas koji smo stalno oko kluba. Mladi baš i ne pokazuju zainteresovanost - kazao je on.

Petrišorević je istakao da ipak nije mogao da se pomiri s tim da Jedinstvo ne organizuje dolazak Deda Mraza i uručenje paketića mališanima.

- Postavio sam sebi zadatak da ćemo to organizovati, makar se i ja obukao u Deda Mraza, samo da se tradicija ne prekine. Među nama nekolicinom u klubu je i Nedeljko Mitrović poreklom iz sela Stanari kod Dobija, koga sam, znajući da ima četiri unuka, pitao da li bi došli. Upitao sam još nekoliko ljudi, ali i izbeglice iz Irana koji stanuju iznad našeg kluba, tako da smo imali već sedmoro dece. Mališani su došli sa roditeljima ili babom i dedom i ja sam ih dočekao kao Deda Mraz - prepričava on.

Petrišorević je za mališane priredio novogodišnji šou, pitao ih šta su poželeli i tražio od njih da obećaju da će biti dobri i slušati roditelje.

Među mališanima bila je i Darija, ćerka Ine Mitrović i unuka Nedeljka Mitrovića, koja je bila oduševljena Deda Mrazom.

I mališani iranske porodice obradovali su se posebno poklonima i predivnoj atmosferi u našem klubu.

Posle uručenja paketića nastavljeno je druženje starijih uz večeru.

David najmlađi

Najmlađi posetilac bio je David, sin Ljiljane i Denisa Burtanović iz Švehata. Inače, David puni na proleće godinu dana, rodio se prerano, u šestom mesecu trudnoće, s manje od kilogram težine, a sada je vrlo napredno dete.

Božićni pokloni

Na rastaknu Petrišorević je svima, a posebno deci, poželeo sve najbolje u 2019. i srećne božićne praznike. On je otputovao u rodnu Reku, gde je pred Božić uručio paketiće deci siromašnijih porodica u Brzoj Palanci i Velikoj Kamenici.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online