Subota 1. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 11.03.2019.
20:38
J. Gajeskov - Vesti A

Sve bilo je muzika

Minule subote u sidnejskom naselju Grenvil uprava Udruženja boraca "Draža Mihailović" organizovala je još jedan uspešan piknik koji je okupio mnogobrojne članove i prijatelje ove naše nacionalne organizacije, jedne od najstarijih na tlu Australije.

J. Gajeskov
U Novom Sadu... : Pesma Snežane Radojković za sidnejske Novosađane

Piknik je počeo oko 11 sati pre podne i potrajao sve se do kasnih večernjih časova. Gosti su uživali uz pesmu Snežane Radojković i svirku Dragana Kotevskog na klavijaturama. Trpeza je bila prepuna specijaliteta srpske kuhinje i raznih pića, a atmosfera je, kao i uvek do sada u ovoj srpskoj kući, bila - vrhunska.

- Kao organizatori ovog veselog druženja, mogu reći da smo svi zadovoljni prijatnom i veselom atmosferom. Za nas je najvažnije da su svi gosti uživali i obećali da će nam ponovo doći na sledeći piknik - rekao je Dragan Ćuk, predsednik Udruženja boraca.

U centru pažnje bile su prisutne dame, koje su nastavile da slave i dan posle njihovog Međunarodnog praznika žena, 8. marta. Među ženskim svetom bila je i gošća iz Beograda Pelagija Đurić, koja će kući poneti predivne utiske i uspomene.

J. Gajeskov
Narodno Veselje: Kolo u Spomen domu generalu Mihailoviću

- Prijatno sam se iznenadila ovim nezaboravnim susretom s našim ljudima koji su došli u velikom broju na ovaj piknik. Zajedno smo proveli lepe trenutke uz pesmu i igru, a utiske sa ovog druženja ću preneti mojim prijateljima i poznanicima kad se budem vratila u Srbiju - rekla je Pelagija.

Uprava i osoblje Doma u Grenvilu, kao i muzičari, zaslužuju čestitke za sjajno organizovan provod svih koji su došli da upravo ovde provedu jedan divan dan na kraju radne sedmice. Gosti su naročito bili oduševljeni izvanrednim kulinarskim specijalitatima.

- Svi u kuhinji imali smo pune ruke posla tokom čitavog dana. Za goste smo pripremili specijalitete srpske kuhinje, uključujući i posnu hranu za one koji poste, zatim salate, kolače, kafu... Nadam se da su svi bili zadovoljni - istakla je Smilja Kara.

Posle još jednog uspešnog piknika domaćini već planiraju sledeće druženje uz iće, piće, muziku i dobro raspoloženje, o čemu će javnost biti na vreme upoznata na stranicama "Vesti".

Da je proše subote u Grenvilu "sve bilo muzika", potvrđuju i priložene fotografije.

J. Gajeskov
Vredne ruke: Osoblje u kuhinji koje je pripremilo i serviralo hranu

Oda ženskom rodu

Poseban dar svim damama na pikniku povodom 8. marta pripremio je pesnik Aca Tadić.

- Kao i uvek, ovde se osećam u svom elementu, ne samo zbog vesele atmosfere, već i zbog prilike da se staro društvo nađe na okupu. Za današnju priliku napisao sam pesmu pod nazivom "Oda ženskom rodu", koju sam namenio našim majkama, sestrama, damama - istakao je Tadić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online