Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Petak 13.04.2018.
18:00
A. Vučićević - Vesti - Foto: Vesti A

Dobrota obasjala mračni dom

Na adresu sedamnaestogodišnjeg Stefana Božinovića iz Svrljiga i njegove mame Snežane uoči Vaskrsa stigao je vredan dar od 150 dolara iz Australije uz želje da provedu praznike u miru i sreći. Na njega je mislila Rajka Tarlać iz Sidneja sa prijateljima - anonimnim sveštenikom SPC iz Australije, Mirom Đuković, Momom Malićem, Radom Marković, Obradom Marićem, Verom Aleksić i tri anonimna donatora.

Vesti
Zahvalni do boga:Stefan i Snežana Božinović

Stefana je ovaj poklon veoma obradovao.

- Mnogo ste nas usrećili lepim vestima. Veoma smo zahvalni dobrim ljudima iz Australije. Šaljemo im puno pozdrava i želimo im najpre zdravlja, pa onda svega ostalog - rekao je Stefan.
Ovaj skromni momak ispričao nam je da će novac utrošiti na nabavku hrane i na račune. Učenik je drugog razreda Srednje stručne škole "Dušan Trivunac Dragoš". Sa nezaposlenom mamom živi u socijalnom stanu od 20 kvadrata koji su dobili na koršićenje od opštine Svrljig. U jednoj sobi, on i majka spavaju, jedu, provode dane i čekaju neko bolje sutra. Oca nema.
Pošto žive od svega 65 evra mesečno, koliko dobijaju od socijalne pomoći, donacija iz Australije za njih je dar od Boga.

- Divni ljudi misle na nas. Mnogo smo zahvalni, svaki nam dinar znači. Baš smo se obradovali ovom poklonu. Stefan je divan momak, ponosna sam na njega. Skroman je i vredan, pa mi sva naša nemaština nekako lakše padne sa njim. Nije zahtevan nimalo. Žao mi je što ne mogu da mu pružim više, sve nam je luksuz - kaže Stefanova mama Snežana.

Nažalost, muku muče sa dugom za struju koji iznosi oko 1.500 evra. Kako objašnjava Stefan, mama i on su se trudili da plaćaju dažbine na vreme, ali sa tako malim prihodom, nije bilo moguće, pa su upali u dugove.

Poziv donatorima

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com
. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

- Najveći problem nam je što nemamo struju. Živimo u mraku. Kuvamo na malom šporetu na drva. Hranu koju uspemo da kupimo od ovo malo novca što imamo čuvamo kod komšija u njihovom frižideru. Zahvalni smo im do neba što nam izlaze u susret. Veš peremo ručno - priča Stefan.

On se školuje za trgovca, trenutno je druga godina i jedva čeka da se po završetku škole zaposli. Ima skromne želje i uprkos svemu ga ne napušta vedar duh.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online